IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Евроинс Иншурънс Груп предложи по 1,30 лв. за акция на Евроинс

Това е втората промяна в предлаганата цена

10:13 | 03.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

„Евроинс Иншурънс Груп“ АД увеличи за втори път предложената цена за акциите на застрахователното дружество „Евроинс“, като вместо първоначалните 1,26 лв. на акция предложителят вече предлага 1,30 лв. на брой, става ясно от съобщение, разпространено чрез БФБ -София.

В началото на април групата увеличи до 90,7% акционерното си участие в застрахователното дружество, като обяви, че възнамерява да го отпише от Българската фондова борса, ако предложението бъде прието.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
 Първата предложена цена за акциите на миноритарните акционери беше 1,266 лв.
на брой. В средата на юни Евроинс Иншурънс Груп обяви, че е увеличила предложената цена, макар и минимално, до 1,27 лв.

Евроинс Иншурънс Груп е дъщерно дружество на Еврохолд България, като председателят на Надзорния съвет на Еврохолд Асен Христов каза през април в интервю за Investor.bg, че причината за планираното делистване е, че Евроинс е изключително малко дружество за размерите на групата и поради неликвидния пазар не дава реална оценка на групата като цяло.

Евроинс Иншурънс Груп притежава пряко 14 834 631 броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, представляващи 90,07 на сто от капитала „ЗД Евроинс“.

От началото на годината акциите на Евроинс поскъпват с 62,82%, а през последните 12 месеца ръстът в цената е с близо 152% при пазарна капитализация в размер на 20,917 млн. лв.

Свързани компании:

ЗД Евроинс АД(5IC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още