IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК твърди, че ЗАД Булстрад Виена Иншурънс Груп са нарушили Закона за конкуренцията

Според Комисията застрахователните брокери са били ограничени да правят отбив от собственото си възнаграждение в полза на клиенти

10:58 | 06.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) твърди в свое определение, че ЗАД „Булстрад Виена Иншурънс Груп“ АД са нарушили Закона за защита на конкуренцията (ЗЗК). 

Антимонополната комисия смята, че застрахователят е налагал забранени вертикални споразумения за определяне на цени на препродажба в посредническите договори със застрахователните брокери по отношение на договорите за общо/имуществено застраховане, с изключение на застраховка „Гражданска отговорност“.

Това поведение според КЗК има за цел предотвратяване, ограничаване и нарушаване на конкуренцията на пазара на търговия на дребно със застрахователните продукти на компанията.

Производството по преписка от 2016 г. е образувано във връзка с налагане на търговски практики, с които пряко или косвено застрахователните брокери се ограничават да правят отбив от собственото си възнаграждение в полза на крайните клиенти.

В срок от 30 дни страната в производството има право да представи писмени възражения по предявените твърдения. Срокът започва да тече от деня на получаване на определението.

Компанията има право на достъп до материалите по преписката, както и право да бъде изслушана от КЗК.

Определението не подлежи на обжалване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:47 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още