IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Владимир Путин: Санкциите са прикритие за протекционизма

Руският президент се обяви за отворена търговия, която да подкрепи глобалния икономически растеж, непосредствено преди срещата на Г20

16:02 | 06.07.17 г. 11
<p>
	Владимир Путин. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Владимир Путин. Снимка: Архив Ройтерс

Санкциите са "скрита форма" на протекционизъм, смята президентът на Русия Владимир Путин. Пред германското издание Handelsblatt той обясни, че страната му подкрепя отворената търговия, която се основава на правила. По този начин ще бъде стимулиран глобалният икономически растеж, посочва още Путин.

Коментарите на руския президент идват непосредствено преди срещата на Г20 в Хамбург, пише CNBC.

Протекционизмът се е превърнал в широкоразпространена норма, смята още Владимир Путин. "Едностранно наложените и политически мотивирани санкции срещу инвестиции, търговия и особено при обмена на технологии се превръщат в скритата му форма", каза още той.

Според него санкциите нарушават принципите на Г20 за "взаимодействие в интерес на всички страни по света".

От 2014 г. Русия, ЕС, САЩ, Австралия и още няколко европейски държави взаимно си наложиха санкции. От страна на Запада те са свързани с ограничаване на възможностите за финансиране на руски компании от капиталовите пазари, както и забрана за разпространение на технологии, особено насочено срещу енергийните гиганти в Русия.

Ограниченията са във връзка с едностранното анексиране на Крим и неизпълнението на Минските споразумения за примирие в размирните източни области на Украйна.

В отговор Москва забрани вноса на храни и селскостопански продукти от всички държави, които участват в режима.

Преди дни ЕС и Русия удължиха взаимните санкции до края на 2018 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

10
rate up comment 9 rate down comment 8
Стоян Петров
преди 6 години
Лично аз съм озадачен! Един път Владимир Владимирович(Шаломов) Путин заявява, че санкциите спомагат за развитието на руската икономика, а сега че били дискриминация и протекционизъм. Уважаеми Владимир Владимирович Путин и Вие Владимир Шаломов(по майка) Путин, моля Ви седнете и се разберете какво да говорите, защото дисонанса е страхотен. Не го ли направите поведението Ви(ти) си е чиста ***.френия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 7 rate down comment 1
bgMan
преди 6 години
Вярно е че санкциите са прикритие за протекционизма.Просто ги предизвикаха в Украйна за имат законен повод да им наложат санкции и ограничения. Все пак не изключвайте обаче и минималния шанс и самият Путин да е част от голямата игра целяща драстични глобални промени в световния баланс и световното управление.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 9 rate down comment 5
KPetkov
преди 6 години
Руските хранителни стандарти са базирани на стандартите в ЕС и на международните такива, което обяснява донякъде негативното отношение на руските потребители към хранителните продукти в Русия :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 7 rate down comment 6
4ervenasgan
преди 6 години
Пастет? Който яде подобни ***, си заслужава и кожичката и ...целия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 13 rate down comment 5
KPetkov
преди 6 години
Много познавачи на руските хранителни стандарти, ей. Направо човек ще си помисли че по цял ден само в руските стандарти за хранителни продукти гледат, а че в България в пуешкия пастет единственото пуешко е кожата от *** на пуйката, проблеми няма :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 9
georgi_shum
преди 6 години
Мазнокос, кога последно си бил в Русия? Никога нали? Руски месни продукти, млечни и т.н са в пъти, ама в много пъти по зле от тези в България, да не казвам за тези на запад. Хляба им - под всякаква критика! В руските млека масово се слага сухо мляко! Русия е топ 5 вносител на сухи млека е света! И това не го казвам аз - достатъчно е да се отвори някой руски потребителски сайт и да се прочетат мненията на хората за "руските - сирена и колбаси, млека и т.нА за стандарти за храна - глупостите ти не ми се коментират Разбираш от стандарти за храни, колкото ***.нгал от квантова физика.Но да оставим това - ***.ьо реве щото от неговите санкции страда народа му;) И казвам че протекционизна му е некадърен щото нали идеята на такива мерки е да засили местно производство и от там да свали цените и да подобри качеството за местните потребители;) Е нищо от това с малки изключения вече 3 г след санкциите не се случва:) А в ЕС вече за ембарго на Пу.тя на всички им е през трибуквието завършващо с Й ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 8 rate down comment 10
4ervenasgan
преди 6 години
Руски стандарти?!?!?!? От росселхозпотребнадзор?!?!? Ти съвсем превърте бе импе.Думичките росссия и стандарт може да съжителстват заедно само върху вид водка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 9
redcretin
преди 6 години
Руски стандарти от 19 век ... хайде холан :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 12
redcretin
преди 6 години
Колко е жалка Джуджанка хахаха :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 11
georgi_shum
преди 6 години
Руските санкции са си открит, а не прикрит протекционизъм:) Който обаче, типично по руски бе направен доста бездарно и с огромен негативен ефект за руските потребители :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още