IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

SoundCloud съкращава 40% от служителите си

Музикалната компания затваря офисите си в Лондон и Сан Франциско

11:27 | 07.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Германската музикална компания SoundCloud затваря офисите си в Лондон и Сан Франциско и съкращава 40% от служителите си в рамките на сериозно свиване на разходите, пише Music Business Worldwide.

Фирмата вече е обявила на служителите си, че са били съкратени 173 работни места от общо 420. SoundCloud ще консолидира операциите в своите офиси в Ню Йорк и Берлин.

Последните финансови данни за представянето на SoundCloud са за 2015 г., когато компанията е отбелязала 21,6% ръст на приходите до 21,1 млн. евро (22 млн. долара), но нетната загуба е скочила с 30,9% до 51,22 млн. евро.

Когато тези данни бяха обявени, главният изпълнителен директор на SoundCloud Александър Люнг посочи, че компанията може да остане без пари в брой преди края на 2017 г., ако не си осигури ново финансиране.

Наскоро се появиха слухове, че Deezer може да придобие SoundCloud през следващите месеци.

"Трябва да подсигурим дългосрочен, независим успех“, коментира Люнг в блога на компанията вчера. „Чрез съкращаването на разходите и продължаващ растеж на приходите, ние сме по пътя към печалбата и контролираме независимото бъдеще на SoundCloud”,

SoundCloud загуби поне четирима представители на висшия мениджмънт само през тази година. През май тя се сбогува с главния директор по съдържанието Стивън Браян, който се присъедини към бившия си колега от Warner Лиор Коен към YouTube.

Напускането на Браян се случи само три месеца, след като SoundCloud се раздели с главния си оперативен директор Марк Стригъл и с финансовия си директор Маркус Хардър.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:20 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още