IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Световната кибератака ще забави с 3% ръста на приходите на Mondelez

В резултат на атаката производителят на шоколадови изделия изпита технически проблеми в няколко региона

16:44 | 07.07.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Производителят на шоколадови изделия Mondelez International обяви, че ръстът на приходите през второто тримесечие ще се забави с 3% заради световната кибератака, която доведе до спад в цената на акциите, съобщи Ройтерс.

Втората по големина в света компания за производство на шоколадови изделия заяви миналия месец, че изпитва технически проблеми в различни региони, но не е ясно дали това се дължи на атаката.

„Има няколко пазара, на които намалихме ръста на приходите“, обяви компанията, която през последните четири дни на второто тримесечие е изпитвала затруднения и в доставката на пратки и фактурирането. Всички системи в момента са възстановили нормалната си работа.

Компютърният вирус засегна фирми от цял свят през последния месец, като се разпространи в повече от 60 страни.

Въпреки това Mondelez потвърди прогнозата си за приходите през цялата година, като заяви че очаква растеж от „най-малко 1%“.

Компанията очаква да направи допълнителни еднократни разходи през второто и третото тримесечие в резултат на вируса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:04 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 1
dani de vito
преди 6 години
А такааа ,а сега си представете че всички плащания над 1000 лева са електронни.Само една такава кибератака би сринала зависима от интернет платежна система за часове. Поздравявам депутатите за смисления закон за ограничаване на уж сивата ни икономика .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още