IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Премиерът обеща четирилентов път от Бургас до "Слънчев бряг"

Условието е да се спре обжалването на процедурите за изграждането на пътя

15:35 | 09.07.17 г. 8
<p>
	Премиерът, министърът на регионалното развитие и кметът на Бургас инспектираха строителните дейности по ул. &bdquo;Крайезерна&rdquo;в Бургас.&nbsp;<em><span lang="bg-BG">Снимка:&nbsp;</span>БТА &nbsp;</em></p>

Премиерът, министърът на регионалното развитие и кметът на Бургас инспектираха строителните дейности по ул. „Крайезерна”в Бургас. Снимка: БТА  

Премиерът Бойко Борисов обеща догодина да се пътува по четирилентов път между Бургас и "Слънчев бряг". Всичко обаче зависи, по думите му, от това дали ще се спре обжалването на процедурите за изграждането на участъка от страна на една от фирмите.

Борисов заяви това в Бургас, където откри обновената част на изградената преди сто години Морска градина, съобщава БТА.

По отношение на пътя до "Слънчев бряг" премиерът добави, че всичко, което е трябвало да направи държавата, вече е сторено. Останалото е в ръцете на фирмата, която обжалва. 

"Девет месеца ще продължи строителството на обходния път Поморие-Ахелой-Слънчев бряг, ако фирмата, която обжалва решението на комисията за избор на изпълнител, оттегли жалбата си", посочи премиерът. И допълни, че с повече от година се забавят важни инфраструктурни проекти заради жалби.

“Има професионални жалбоподатели, които дебнат и в момента, в който всичко е готово, финансирано, те подават жалба. Десет лева струва и от там години наред приключва устрема на ентусиазма да стане”, каза Борисов, цитиран от БНР.

Премиерът Борисов бе и на улица "Крайезерна", която е част от Южния обход на Бургас, който ще извежда директно трафика от София към Южното Черноморие. Ремонтът се финансира по линия на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020.

Улицата вече е четирилентова и отсечката ще бъде пусната във вторник, посочи Борисов. Той добави, че очаква общината бързо да прехвърли пътя на държавата, за да могат да бъдат изградени по-добри съоръжения за връзка с главния път.

Кметът Николов обясни, че в момента се подготвя пускането на кръговото движение на входа на Бургас от посока София. Последният етап от Южния обход на Бургас е цялостната реконструкция на надлеза "Владимир Павлов", добави той. След това усилията ще бъдат насочени към Северния обход, но там също има съдебни проблеми с обжалване на подробния устройствен план, обясни Николов.

По време на инспекцията на улица "Крайезерна" председателят на Агенцията "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов каза, че покрай магистралата около Карнобат ще бъде направена растителна защита от кипариси. Тяхната функция ще е да пазят от снегонавявания. Те ща са високи около 3-4 метра и ще са разположени в продължение на около 400 метра. След тази зима, ако проектът се окаже успешен, това ще бъде повторено и на други места в страната, където се образуват преспи през зимата, поясни регионалният министър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 4 rate down comment 2
Dies Irae
преди 6 години
Колкото направиха магистрала Русе- Велико Търново. На този индивид да го питаш колко е часът и часовник да има залепен на челото пак ще излъже. Оправете първо наличните пътища, след това почвайте други. Ето тунела Ечемишка още не са го пуснали и при последните дъждове пак протече. НДК още никой не може да разбере кой го управлява, как се харчат едни пари и кой носи отговорност. Има къде по важни проблеми в държавата, но той продължава да си бръщолеви глупостите и да се надява нещата от само себе си да утихнат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 5 rate down comment 7
jikev
преди 6 години
Ще се ползва 3 месеца в годината!Що пък да не направят?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 13 rate down comment 1
majnata
преди 6 години
Инвестора , дайте инфо за пребит цигганин ! Или за българин осъдил в Страсбург държавата заради циггански терор !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 8 rate down comment 0
bgMan
преди 6 години
Ще обещава, щом те ще го строят.Направо магистрала да бъде.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 0
mrynmryn
преди 6 години
Не 4, а 34, голям стокообмен е по тоя път.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 0
scott
преди 6 години
слънчака да завземе Бургас? Одобрявам. 8 лентов път. да се оповръща и..............
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 3
majnata
преди 6 години
"...догодина цели проводници...! "
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още