IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заведения на плаж "Кабакум централен" край Варна ще бъдат затворени

Причината е, че плажът е неохраняем

12:10 | 10.07.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив БТА</em></p>

Снимка: Архив БТА

Три заведения на плажа "Кабакум централен" край Варна ще бъдат затворени, защото изборът на наемател се обжалва и плажът се води неохраняем. Това съобщи днес министърът на туризма Николина Ангелкова, която извърши проверка на плажа по сигнали от граждани и бъдещия наемател, информира БТА.

Министърът припомни, че през миналата година договорът с наемателя на този плаж е бил прекратен, защото е имало много нередности, включително неплащане на наемната цена.

Търгът тази година е проведен и спечелен от нов наемател, но поради обжалване в момента няма сключен договор.

Този плаж в момента се води неохраняем и е редно на територията му да не се извършва никаква търговска дейност, заяви Ангелкова. Сигналите са, че заведенията работят и извършват незаконна търговска дейност, за което са сезирани РДНСК и община Варна, обясни тя. По думите и ще бъдат предприети незабавно действия по прекратяване на търговската дейност и спиране на всички комуникации.

До приключването на съдебните процедури и сключването на договор с новия наемател на плажа не трябва да има никаква търговска дейност, всичко трябва да е безплатно, почистването трябва да се осигурява от общината, а спасяването - от областната управа, допълни министърът. Според нея на плажа на практика се извършва самоуправство и ще бъдат предприети всички законови действия, за да се преустанови това.

Министър Ангелкова съобщи още, че има 44% ръст на търсенето на почивки у нас от страна на руски туристи. По думите й засега материализирането на този интерес е в рамките на ръст от 15 на сто. Тя обясни, че при германските туристи се отчита ръст от 15-20%.

Лятото ще бъде изключително успешно и по тази причина за нас е много важно всяка услуга, свързана с качеството на туристическия продукт, да бъде на ниво, обобщи министърът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:44 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
vstoykov
преди 6 години
Чия собственост е заведението и какво общо има то с плажа?Май тука за един рекет става въпрос...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още