IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Behr-Hella Thermocontrol разширява производството си в Божурище

До 2020 г. инвестицията на компанията ще достигне 150 млн. лева

15:29 | 13.07.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Министърът на икономиката Емил Караниколов (вляво) и&nbsp;Мартин Ниланд, генерален директор на Behr-Hella за България (вдясно).&nbsp;<em>Снимка: Министерство на икономиката</em></p>

Министърът на икономиката Емил Караниколов (вляво) и Мартин Ниланд, генерален директор на Behr-Hella за България (вдясно). Снимка: Министерство на икономиката

Германската компания за управление на климатични инсталации и терморегулиране в автомобилната индустрия Behr-Hella Thermocontrol GmbH планира да разшири предприятието си в индустриалната зона в Божурище. 

Днес министърът на икономиката Емил Караниколов и представители на компанията са обсъдили разширяването, съобщават от Министерството на икономиката.

Инвестицията на компанията до момента възлиза на 42,5 млн. лева, като се предвижда до 2020 г. тя да нарасне до 150 млн. лева.

Behr-Hella търси съдействие от Министерството за разрешаване на проблема с пътната инфраструктура и логистиката в Индустриална зона Божурище.

Министърът увери представителите на компанията, че ще проведе разговори с отговорните институции за преодоляване на евентуалните затрудненията пред инвеститорите в Индустриална зона Божурище в най-кратки срокове.

„Стартираме междуведомствена работна група, която да инициира промени в закона и да даде специален статут на индустриалните зони, за да може да бъдат обособени като затворени комплекси“, подчерта Емил Караниколов.

През май 2015 г. Behr-Hella Thermocontrol GmbH откри официално завода си на територията на Индустриална зона Божурище. „До момента са разкрити 327 работни места, като с разширението на производството ще се открият още 300 работни места", посочи Мартин Ниланд, генерален директор на германската компания за България.

Той информира, че още 650  кв. метра нова производствена площ ще бъде изградена към вече съществуващата, като ще се инвестират нови 12 млн. лева и още толкова за оборудване и машини.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:52 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 1
Morsky6
преди 6 години
Кой е "Кара"николов се вижда и без коментар под снимката :).От къде ги намират такива да ни представляват пред света???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още