IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Touareg напуска пазара в САЩ

Причината са ниски продажби и конкуренцията на два други модела на марката

15:43 | 14.07.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Volkswagen</em></p>

Снимка: Volkswagen

Германският производител Volkswagen е взел решение да прекрати продажбите на кросоувъра си Touareg на пазара в САЩ, съобщава изданието Motor Trend.

Причините са спад на резултатите на всъдехода, както и наличието на два подобни автомобила на немската марка, които се продават зад Океана, предава Automedia.bg.

От началото на 2017 г. Volkswagen е продал 1630 бройки от модела. Това е с 26% по-малко от същия период на 2016 г. В същото време германският производител предлага в Щатите големия кросоувър Atlas, както и новия Tiguan. Така Touareg се оказва неактуален и съответно нежелан от клиентите.

Самият модел се продава в САЩ от 2003 г. Все още обаче не е ясно какво ще се случи със следващата му генерация, която ще бъде представена по време на автосалона във Франкфурт през септември. Тя ще бъде изградена на платформата MLB Evo, която е в основата на Audi Q7 и Bentley Bentayga.

Очаква се новият Touareg да порасне на размери и да получи нов външен вид. В гамата двигатели ще попаднат 3,0-литров дизелов V6 с 272 к.с. и 3,0-литров бензинов V6 с 340 к.с. Ще има и хибридна версия с бензинов турбомотор с 4 цилиндра и електрически двигател.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:13 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още