IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цветан Цветанов: МВР има нужда от оптимизация, не от реформи

Обмислят се промени в религиозното законодателство, заяви заместник-председателят на ГЕРБ

10:06 | 17.07.17 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Трябва да се спре с говоренето за реформи в МВР, а вместо това да става дума за оптимизация. Това заяви в ефира на Българска национална телевизия (БНТ) заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той посочи, че е солидарен с исканията на полицаите относно протестите и исканията им за повишение на заплатите. Такъв ръст обаче може да бъде заложен едва догодина, посочи още бившият вътрешен министър.

Цветанов защити и позицията на вътрешния министър Валентин Радев, че няма никаква възможност за повишение на доходите на служителите на реда преди 2018 г. и изрази надежда, че Радев ще се справи с предизвикателствата пред МВР.

Цветанов определи искането на БСП за оставка на вътрешния министър като неоснователно. 

Обмислят се промени в религиозното законодателство, така че да се спре с външното финансиране на религиите и издръжката им да е в ръцете на държавата, коментира още Цветанов пред националната телевизия. 

Той призна, че има още много работа по интеграцията на ромите и в този процес трябва религиозните общности и лидери да се включат по-активно.

Недопустимо е да се заиграваме с етническата толерантност, категоричен е Цветанов.

Хоризонтът на парламента е 4-годишен мандат, нормално е председателите на парламентарни групи да работят в една посока и да водят диалог по всички теми. БСП се стараят да провокират парламентарното мнозинство и изпълнителната власт.

Ясни са приоритетите за българското председателство, хубаво е, че България успя да изведе сред водещите и темата за Западните Балканите, каза още председателят на парламентарната група на ГЕРБ.

Управленската програма е готова, тя трябва да бъде график за реализирането на секторни политики. Смятаме, че е много по-важно да имаме детайли със срокове, които ще дадат отговор на всички популистки изказвания от страна на БСП.

"Управленската ни програма е много стойностна“, смята още заместник-председателят на ГЕРБ.

По отношение на доходите, Цветанов каза, че минималната работна заплата в края на мандата ще достигне 650 лв., а средната - 1500 лв.

Страната ни се движи в позитивен план, каза Цветанов. С Обединените патриоти работим изключително добре, каза председателят на ПГ на ГЕРБ и благодари за коректността в отношенията с коалиционните партньори.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
petsto
преди 6 години
Цветанов, МВР може и да няма нужда от реформи (от чисто гледна точка на ведомствените си интереси), но държавата има въпиюща нужда от реформирано МВР. На човек от населението сме с най-много полицаи, но какво от това, след като ефективността е клоняща към нула. И ти си един от факторите, поради които МВР е в това плачевно състояние.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още