IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Войната за планетата на маймуните" дебютира без силна конкуренция

Лентата се изкачи с лекота на върха на боксофиса в Северна Америка

12:49 | 17.07.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;</em><em>War for the Planet of the Apes Facebook page</em></p>

Снимка: War for the Planet of the Apes Facebook page

„Войната за планетата на маймуните“, третият филм от антиутопичната поредица на 20th Century Fox за войната между хората и маймуните, дебютира на челното място в боксофиса в Северна Америка този уикенд, изпреварвайки „Спайдър-мен: Завръщане у дома“, пише Bloomberg.

"Войната за планетата на маймуните“ генерира 56,5 млн. долара от билети в кината в САЩ и Канада по данни на ComScore, докато „Спайдър-мен“ събра 45,2 млн. долара и се класира втори във втората си седмица по кината.

Единствената друга премиера – филмът на ужасите „Пожелай си нещо“, донесе 5,6 млн. долара за Broad Green Pictures.

Новата продукция на филмовото подразделение на 21st Century Fox беше добре приета от критиците се появява точно между харесвания „Спайдър-мен“ и дългоочаквания военен филм на Кристофър Нолан „Дюнкерк“, който излиза следващия уикенд. Освен това „Планетата на маймуните“ дебютира в не особено благоприятния за филмите летен сезон, в който приходите от билети в САЩ и Канада са по-ниски спрямо миналата година.

"Войната за планетата на маймуните“ е създаден с бюджет от 150 млн. долара според Box Office Mojo. Прогнозите за премиерата на вътрешния пазар варираха от 54 млн. според BoxOfficePro.com до 70 млн. долара според Box Office Mojo. Лентата има 94% позитивни отзиви в платформата Rottentomatoes.com.

Дебютът на филма отговори на очакванията на студиото, коментира Крис Аронсън, президент вътрешна дистрибуция на 20th Century Fox. По думите му лентата е добре приета и ще бъде печеливша.

Същевременно филмът се възползва от факта, че има малко конкуренция в премиерния си уикенд.

Това е третият филм от поредицата, започнала през 2011 г. с „Възходът на планетата на маймуните“, но е деветият, ако се броят оригиналните серии от 1968 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още