Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Имената на бизнеса

Емил Хърсев: Всички индикатори за растеж на икономиката ни са над средните за ЕС

Конкурсът „Най-добра българска фирма“ има за цел да открие фирмите с потенциал за развитие и да ги подкрепи, твърди финансистът и член на журито за надпреварата

1
 
18
 
8
преди 4 месеца
Какви думи от човек с прякор "банкера на мафията".
Ама за българската икономика като цяло ли твърди така или само за мафитската българска икономика?
3
 
13
 
7
khao до: nobel
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
се твърди, че нашето развитие е изцяло зависимо от еврофондовете
-----
никой не е твърдял такова нещо .... развититето на някои обръчи от фирми зависи от тях, но не и цялата икономика
3
 
16
 
6
khao до: studioaa
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Чуждият инвеститор изнася почти цялата генерирана печалба и в много редки случай дава по някой лев за обучение или забавление на персонала.
------
ти да не си Ковачки под прикритие ... я ми кажи той като виден български инвеститор колко плаща ? ... аз не съм чувал оплаквания че в чужда компания работеща в България има забавяне на заплатите, за разлика от няколко български такива.... така че заври си опорките там дето слънце не грее!
7
 
11
 
5
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Я, че то ако нашите "индикатори за растеж" са по-високи от ия в Европата, то защо непрекъснато се твърди, че нашето развитие е изцяло зависимо от еврофондовете? Че то така излиза, че тия, дето се развиват по-бавно и от нас ни подпомагат нас и по този начин ние се развиваме още по-бързо. Направо усещам как с тоя изключителен растеж много скоро ще ги изпреварим всичките. А това, че в момента сме твърдо и непоклатимо на последното място в ЕС е някакво просто временно явление.
9
 
12
 
4
преди 4 месеца
До №3

Това което си написал са абсолютни глупости Дори не заслужава да се коментира

11
 
13
 
3
studioaa до: lyusien
преди 4 месеца
Преките инвестиции у нас са силно отрицателни и ние трябва търсим тяхното намаляване, а не увеличаване. Чуждият инвеститор изнася почти цялата генерирана печалба и в много редки случай дава по някой лев за обучение или забавление на персонала. Единственото нещо, с което България привлича каквито и да било инвестии е евтината, вече изчезваща с рекордни темпове от 80 хил. година работна ръка, и ниските данъци. Чуждите инвестии пречат на развитието на българския бизнес като го лишават от пазар и от работна ръка и най-отгоре изнасят цялата си печалба зад граница. Нито една развита държава не е разчитала на "чужди инвестиции" в процеса на своето развитие, а предимно на развитие на собствения си икономически сектор и пазар.
1
 
4
 
2
преди 4 месеца
След трите ревизии на Б В П статистическия институт дава много точни данни за дествителния ръст Така че в средата или най късно третото тримесечие на 2018 българската саттистика ще има точни данни за Б В П Хърсев силно преувеличава че са нужни 2-3 години след отчитането на дадена година да се отчете точния ръст на Б В П Но е прав че всички данни подсказват че Б В П през 2017 ще бъде по голям от прогнозирания Водещи отрасли ще бъдат туризма земеделието и производството на полезни изкопаеми Но водещи ще бъдат и потреблението износа паричните транзакции от българите работещи в чужбина и усвоените европеиски фондове Основен проблем да не докараме ръста до 5 -5.5% са преките чужди инвестиции Но това зависи от политицет
6
 
2
 
1
преди 4 месеца
При наличния вреден модел на национално стопанство икономическият растеж няма решаващо значение за устойчив обществен просперитет.
В обстановка на допусканата държавна грешка, хората, колкото повече работят за постигане на икономически растеж, толкова по-силен потенциал за дългови кризи се развива и съпътстващите злини са по-болезнени.
Същественото за спасение от актуални злини е усъвършенствуване на сегашния, т. е. прилагане на по-полезен модел на национално стопанство.