IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nasdaq успя да запише 7-дневна серия на растеж

Инвеститорите са в очакване на вълна от корпоративни отчети по-късно тази седмица

23:36 | 17.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американските борсови индекси се колебаеха в коя посока да поемат в понеделник, докато инвеститорите са в очакване на серия от корпоративни отчети по-късно тази седмица.

Широкият индекс S&P 500 се понижи с 0,01% до 2 459,14 пункта, като секторът на компаниите за комунални услуги беше начело по ръст, а този на здравеопазването изостана. Индексът на сините чипове Dow Jones industrial average загуби 8 пункта до 21 629,72 пункта, като книжата на Home Depot допринесоха най-много в посока повишение, а тези на IBM натежаха в посока надолу. Технологичният индекс Nasdaq composite успя да запише леко повишение, с което постигна седемдневна серия на растеж.

Междувременно индексът Russell 2000, който следи 2 хил. компании с ниска пазарна капитализация, достигна нов исторически връх по време на сесията за първи път от 9 юни.

"Хората изчакват да видят какви ще бъдат отчетите", коментира пред CNBC Ерик Ормсби, главен изпълнителен директор на Alcosta Capital Management. "Те би трябвало да са добри. Това би трябвало да подкрепи пазара."

Сред компаниите, които предстои да публикуват тримесечните си отчети тази седмица, са Goldman Sachs, Bank of America, Microsoft, Qualcomm и eBay. Компанията за управление на активи BlackRock обяви по-рано днес приходи и печалба, които се оказаха по-слаби от прогнозите на анализаторите. След края на сесията в понеделник излиза и отчетът на Netflix.

Като цяло очакванията са корпоративните печалби да нараснат с 6,2 на сто това тримесечие, според изчисленията на S&P Capital IQ. През първото тримесечие печалбите скочиха с близо 15 на сто.

Инвеститорите следят и цените на петрола. "Черното злато" поскъпна с 5,2% миналата седмица и започна седмицата на ниво от около 46 долара за барел.

Икономистът Питър Кардило от First Standard Financial очаква цената на петрола да се завърне на 50 долара в краткосрочен план.

За последните три месеца цените на петрола се понижиха с около 12 на сто заради опасенията за пренасищане на пазара.

Доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа е 2,31%, а тази по 2-годишните е около 1,35%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:42 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още