IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Светлозар Лазаров: МВР е една от най-потърпевшите от прехода институции

Проблемите са комплексни, затова и трябва да се търсят комплексни решения, коментира бившият главен секретар на вътрешното ведомство

14:35 | 22.07.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

В последните 27 години МВР е една от най-потърпевшите от прехода институции. Това каза бившият главен секретар на вътрешното министерство и настоящ национален координатор на „Aтака“ Светлозар Лазаров в ефира на bTV.

Коментарът му е по повод полицейските протести.

„Ако преброим колко са реформите в последните 27 години, сигурно всяка година се извършват различни такива, които дори си противоречат и навсякъде има допуснати слабости, което е видно от резултата“, заяви той. 

По думите му проблемите са комплексни, затова и трябва да се търсят комплексни решения. Трябва да има политически консенсус за краткосрочна и дългосрочна програма за изправяне на крана на МВР. Ако се работи на парче и се влезе в сферата на популизма, няма да се постигне нищо, смята Лазаров.

Според сметките му в системата на МВР има 3500 незаети щата. Приоритет трябва да бъде спирането на напускащите, категоричен е той.

„Многократно съм призовавал да се влезе в диалог в интерес на българските граждани и на МВР – с ясна пътна карта, ясни, конкретни решения. Решаване на въпроса в сектор „Сигурност“ ще допринесе и за подобряване на жизнените процеси в България“, коментира той по повод исканията на полицаите за по-високи заплати.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:18 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 8 rate down comment 0
ivanrog
преди 6 години
Тоя шегува ли се или да. МВР били най-потърпевши и с постоянни реформи, моля ви. Ужасно нереформирана система с все по-лоши резултати от дейността на която страдаме всички ние.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още