Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Новите санкции на САЩ срещу Русия спъват 8 големи енергийни проекта с европейско участие

Колежът на комисарите ще заседава утре, за да реши как да реагира, ако мерките се гласуват днес от Конгреса във Вашингтон

   1| 2| 3| 4| 5    
3
 
6
 
50
Императорът до: юрист
преди 4 месеца
Абе7 те и прокурорите и садиите се пишат "професионалисти", но в масовият случай аз ги подозирам, че въобще не са чели НК дори веднъж в животът си.

Аре, укроти се, че ти се подиграват всички вече.
1
 
7
 
49
Hahoto до: юрист
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Ние се горедеем с българската юридическа мисъл в твое лице :))
И уважаваме платеният труд на българските адвокати.
Пък и да не си прав, ко ти пука, това е просто едно платено дело, утре те чака друго. Важното е клиента да е доволен, и да превежда трансферите на време, нали? ;)
1
 
9
 
48
abdul до: юрист
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
добре че е демокрацията, да ти позволи да ни забавляваш с непоисканите ти становища, че и пари да ни просиш за тях :-D
п.с. адвокатче, жив си умрел с тая философия на фронта.. да си знайш!
законите, международното законодателство и санкциите не струват пред ядрените държави притежаващи реални ресурси на на планетата.
И не, няма нужда да ми обясняваш икономическите разлики между например уранова мина с някви ЦРУ сайтчета за по стотици милиарди долари.. аз знам истинската стойност и на двете.

В ситуации подобни на тази в Крим, Сирия, Украйна, ... единствените съвести, който могат да спасяват/отнемат животи са в душите на хората на фронта, а не в Страсбург.
7
 
1
 
47
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
И така- професионалното ми юридическо становище е:
1. Да, русия осъществи руска военна агресия в Украйна - Крим, Севастопол и Донбас.
2. Да, русия извърши незаконна военна окупация и незаконна военна анексия на суверенна част от държавната територия на Украйна - Крим и Севастопол
3. Да, русия извърши и военна агресия в Донбас- Украйна, като изпрати там в началото руски наемници за извършване на терористични актове и след това- руски военнослужещи от руската армия, с цел създаване на терористично ядро, целящо да се превърне в замразен конфликт.
6
 
1
 
46
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
И да ми се поставят минуси, това няма да ме мотивира да променя професионалното си становище:) ЕТИЧЕН КОДЕКС НА АДВОКАТА изм. ДВ. бр.43 от 8 Юни 2010г. Чл. 2. (1) Адвокатът приема и спазва правилата за професионално поведение доброволно, за да се осигури точното изпълнение на неговите функции. Неспазването на тези правила от адвоката е основание за дисциплинарната му отговорност. Чл. 3. (1) При упражняване на професията си адвокатът е независим.
(2) Адвокатът действа в съответствие със закона, с правилата на този кодекс и законните интереси на клиента, не се влияе от личните си интереси, не се поддава на външен натиск или на чуждо въздействие и предоставя правна помощ, ръководейки се от вътрешното си убеждение.
(3) Адвокатът се противопоставя на всяко посегателство върху неговата независимост и не нарушава професионалната етика с цел да се хареса на клиента, на властите или на трети лица.
http://www.lex.bg/laws/ldoc/2135507578

6
 
1
 
45
юрист до: Императорът
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Та- лаическото ти непрофесионално мнение не ме засяга. Моето становище е професионалното ми юридическо становище по описаните от мен въпроси в качеството ми на български адвокат. Ще ти го обясня така- ако имаш апендицит, не четеш нета и след това не се оперираш сам, а отиваш в болница и чакаш да те оперира лекар- хирург. Е- същата работа е и с твоето непрофесионално и неюридическо мнение- няма как да повлияе или да промени моето професионално правно становище.
6
 
1
 
44
юрист до: Императорът
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
“... Не Русия е агресор, а САЩ - и пуделите им..“Изследването на въпросите - налице ли е руска агресия в Украйна, законна ли е руската военна окупация и руската анексия на Крим, законно ли е изпращането на руска армия в Донбас, законен ли е “референдума“ в Крим са въпроси на правото, а съгласно Закон за адвокатурата- http://www.lex.bg/laws/ldoc/2135486731 ЗАКОН ЗА АДВОКАТУРАТА изм. ДВ. бр.32 от 22 Април 2016г. Чл. 24. (1) Упражняването на адвокатската професия включва: 1. устни и писмени консултации и становища по въпроси на правото Чл. 36. (1) (Доп. - ДВ, бр. 97 от 2012 г.) Адвокатът или адвокатът от Европейския съюз има право на възнаграждение за своя труд.**Надявам се, че правилно си разбрал кратката ми анотация.. Единствените професионалисти, които имаме законното право в Р. България да отговорим професионално на гореописаните въпроси, сме българските адвокати.Ние формираме вътрешното си убеждение на основание на законите и доказателствата, оставяйки настрани личните си пристрастия
3
 
9
 
43
Императорът до: юрист
преди 4 месеца
Явно тук някои живеят в паралелна реалност или са наркоманци, неразбиращи очевидни истини и факти:


- Не Русия е агресор, а САЩ - и пуделите им. Аз не знам да има руски военни бази под носът на Щатите - чий тогава го дирят американски бази под носа на Русия?
- Такава съдба бяха определили и за Крим - ама тия не минават вече.
- Крим е исконно руска територия, присъединена с неправомерен административен акт към украйна в рамките на бившият СССР. Дори Щатите признаха това 90-те години.
- Крим се върна на мястото си след референдум - така реши народът.
- Русия не започва войни. Русия ги завършва.
- Ако започне конвенционална война, руската армия до месец е на Ла Манш и никой не може да я спре, камо ли еврoГeйските "армии".
- Ако е ядрена - след 45 минути САЩ изчезват от картата.
- "Неруският газ" в региона е безнадеждно малко и никой не разчита на него... хем "регион" от Ла манш до Токио. Единствената страна с капацитет да задоволи търсенето на газчица в това регионче е Русия.
3
 
1
 
42
юрист до: abdul
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
“...да, и руснаците ще играят грубо. ...“ Мдаа- Вие не разбрахте нищо от коментара ми. Написах ясно, че до сега - над 15 години- руснаците ВЕЧЕ ИГРАХА МНОГО ГРУБО спрямо България, особено в енергийния сектор. Време е ДА СЕ ПРОМЕНИ ГЕЙМПЛЕЯ! Написах Ви и че русия не може да спретне кримският сценарий във Варна, с цел да създаде замразен конфликт, за да НЕ започне България добив на метанов хидрант от бг. акватория. Всички регионалнби войни и военни агресии на русия от началото на 21 век до сега, са създадени с една единствена цел- да се възпрепятства безпроблемното протичане на неруски природен газ до ЕС, защото ЕС е най-големният В СВЕТА газов пазар- не китай! Е- в случая русия ще го издуха, защото ако се пробва да ни спретне кримският сценарий, значи да обяви война едновременно на всички натовски държави, а за подобна стъпка русия няма финансов ресурс:)
2
 
1
 
41
abdul до: юрист
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
няма нужда.
1. те и сега са си руски. в.ж. прокуратурата не могат да я мръднат. ако западняците играят грубо - да, и руснаците ще играят грубо. от нато сами ще излезем ;-), тъй че война русия нато е силно казано.