Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Нови мерки за контрол върху течните горива ще натоварят бизнеса със 122 млн. лв.

Върху всяка касова бележка за бензин или дизел ще се отпечатва QR код, с който потребителите ще могат да проверят дали сделката е отчетена към НАП

0
 
1
 
7
преди 3 години
Няма профилна снимка
два въпроса имам..
1. колко хора ще се занимават да правят това ? и ако случайно видят че не е отчетено, кво ? ще сигнализират да се вкарат в още бюрокрация ли ?
2. кво пречи QR кода да препраща към някакъв phishing сайт дето мяза на нап :) и който да ти показва че всичко е минало ОК.
0
 
1
 
6
преди 3 години
Няма профилна снимка
На потребителите кво им дpeме дали сделката е отчетена към НАП?
Вместо да се чудят как да прехвърлят работата си на потребителите, по-добре данъчните да започнат да си изпълняват задълженията.
0
 
5
 
5
Hahoto до: zds777
преди 3 години
Няма профилна снимка
Нали знаеш ... Една наша фирма ще ги прави и монтира тия алабалистики, малко да ги подкрепим, че са го закъсали, та им измислихме бизнес за 122 милиона. Те и за 22 ще свършат работа, ама няма как, много мамун по веригата. :) Инак модерно, а - щрак с баркода на джиесема и виждаш, колко ти е откънала от джеба държавата за ДДС и акцизи. След някоя година очаквам от НАПа да сложат на входа и на изхода на всеки данакоплатец подобна система, така хем ще знае какво яде българина, хем как го преработва и най-вече дали му е платил данъците, е па тогава Делян и Цацата, къ ще доказват доходи от сега се чудим ;)
0
 
4
 
4
преди 3 години
Няма профилна снимка
И до кога ще ги сменяме тия ЕСФП-та ... до кога тия от НАП и компания ще се чешат там дето не ги сърби
0
 
8
 
3
преди 3 години
Няма профилна снимка
Както са тръгнали защо направо не напишат, че само държавни бензиностанции и няколко вериги могат да продават горива. Абсурдна държава, това е ясно демонстрация, че държавата просто не може да осъществи контрол и за това го прехвърля като наказание на бизнеса и хората.
2
 
5
 
2
преди 3 години
Няма профилна снимка
Това на фона на руското пристанище на Лукойл, разположено на българското черноморие? ха-ха!
1
 
11
 
1
преди 3 години
Няма профилна снимка
Няма лошо държавата да контролира крадливия бизнес по из късо, но щом иска да се инвестират 122 милиона за контрол, тя трябва да ги осигури, а не да ги плащаме ние чрез по скъпо гориво. Доколкото чета, тази сумма ще се избие за има няма 10 месеца хазната. Впрочем казуса ще е в полза на големите вериги и ще постави малките на колене, за кой ли пореден път.