IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Васил Велев: Не воюваме със синдикатите, а с грешните политики по доходите

Синдикатите превърнаха дебата за добавката за стаж в скандал, за да не се чуят аргументите, твърди председателят на АИКБ

10:27 | 31.07.17 г. 5
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Ние не воюваме със синдикатите, а с грешните политики по доходите, които те защитават. Това обяви в ефира на bTV Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) по повод изострените отношения между бизнеса и профсъюзите заради предложението да отпадне добавката клас „прослужено време“ към заплатите.

По думите на Велев за работодателите най-ценният капитал са именно работниците и бизнесът е заинтересован от това да има справедливо заплащане и да насърчава повишаването на квалификацията на работниците си. Важно е обаче как се мотивират служителите и дали имат те достатъчно стимули да подобряват уменията си, каза Велев. 

Според представителя на работодателските организации синдикатите са превърнали дебата в скандал, за да не се чуят аргументите.

Разговорите за политиките по доходите ще продължат и през есента – те ще са и за премахване на минималните осигурителни прагове и за нов механизъм за определяне на минималната работна заплата, каза още Велев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:41 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 3
doba
преди 6 години
Велев, май не разбирате че влизате в капан.Валерката лично оттегли думите си за т.н. клас, който не можете да преглътнете, съветвам Ви същото да направите и Вие. Решено е - класът остава. Възможно е дори да се вдигне, от което ще Ви БОЛИ повече ;)За протокола: никога няма да забравя как нарекохте синдикатите вредни, а работниците - търтеи. Пфу!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още