IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Татяна Василева: БФБ е във възхода си и може да продължи в същия дух

Ще виждаме реинвестиране на приходите от дивиденти, коментира финансовият анализато на ЕЛАНА Трейдинг

09:56 | 03.08.17 г. 6
Татяна Василева: БФБ е във възхода си и може да продължи в същия дух

Все още много компании не са разпределили изцяло дивидентите си и все още влиза кеш по сметките на клиентите. Така че ще сме свидетели на реинвестиране на тези пари. Това коментира Татяна Пунчева-Василева от ЕЛАНА Трейдинг в ефира на предаването „В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria.

"Като цяло компаниите, които имат активна дивидентна политика, ще продължат да го правят. Дори не изключвам да имаме позитивно развитие от гледна точка на повишаване на дивидентите. Не като доходност заради поскъпването на акциите, а като единична стойност", обясни Василева.

„Не е изключено, ако темпът на развитие на нашия пазар продължи в сегашния дух и има активност дори само от малките инвеститори, да започнат консултации за връщането ни обратно в списъка с погранични пазари“, обясни тя.

По думите ѝ България има този шанс, но това според нея ще отнеме много време.

„Чужденците, с които ние разговаряме, и инвеститорите, които следят българския пазар, не са фиксирани върху този индекс и са активни“, добави още финансовият анализатор.

Целия разговор може да видите във видеото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 39 rate down comment 1
bghighlander
преди 6 години
Адски си прав за всичко, но нЕкои "експерти" гледам са ти нафраскали минуси! Да не ти пука! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 42 rate down comment 7
michaelis12
преди 6 години
ей ви и още един аргумент защо БФБ няма никога да се развие, то си го пише и е заложено в Конституцията ни, а то гласи че външните фирми имат предимство пред Българските .... е ок кви БФБта тогава питам аз ?!? ......http://***.parliament.bg/bg/constчл.5(4) Международните договори, ратифицирани по конституционен ред, обнародвани и влезли в сила за Република България, са част от вътрешното право на страната. Те имат предимство пред тези норми на вътрешното законодателство, които им противоречат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 42 rate down comment 7
michaelis12
преди 6 години
Кво стана ся минуси няма ли ?!? .... :)) на доводите що БФБ няма да се разраства, а напротив ще се свива ?!? .... Щот Запада ни е обрал и продължава ей за тва, тъй че пиччето може да си пътува към морето за да се полюбува на слънцето .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 42 rate down comment 7
michaelis12
преди 6 години
ако някой си е въобразил или изфантазирал, че било Химимпорт или Софарма или квото и да било и която и да било фирма ще стане с ранг на Pfizer или BASF много жестоко се е заблудил защото горните и не само те са къде директно къде индиректно дъщерни на Западните компании. Това запада няма да го позволи нашите политици, бизнесмени, мутри и прочее го знаят много много добре ....С две думи хората в България нямат пари и се изнасят щом нямат пари и условия за живот и се изнасят то БФБ няма да се разраства (то даже ще се свива) или стане някога нещо от това по ясно незнам какво може да се каже ...... Сори народе, но докат дават нареждания от Козяк 16 и Отровно Обество и разни Комитети и Фондации БФБ нивга няма да сработи ама нивга щот те работят против интересите и развитието на държавата .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 43 rate down comment 8
michaelis12
преди 6 години
такам не че не моа да напраа плюсовете 65 в моя полза, но предпочитам да напрая един кратък наръчник на българския шеммет що БФБто няма да сработи при нас никогаш .... :))1.) България не е никакъв политически и какъвто и да било обект в ЕС, следователно страната ни не може да взима каквито и да било самостоятелни решения за развитие, тези решения ни се налагат от Брюксел / Вашингтон2.) В България хората биват систематично обирани от чуждите компании, защото плащат на/за чужди банки, стоки, телекомуникации, фармации, енергетики, водоснабдяване и т.н. т.е. парите на народа биват изнасяни навън и не остават в държавата за развиване на каквото и да било!!!3.) В България има демографска катастрофа и тенденцията се запазва -> населението което пребивава нето на територията е 4.5/5 млн. от което има ефективни работещи едва 2.2 млн. души 4.) За да може която и да било българска компания да има разтежи, за невежите да погледнат точки 1, 2 и 3
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 43 rate down comment 16
michaelis12
преди 6 години
Татяна Василева: БФБ е във възхода си и може да продължи в същия дух -------------------------------------------------------------------------------------тва пичченце що не хои да напрай едно моренце нешо да фане некое готино гадже, а разсъждава с тоя саллтъмин за някакви отнесени несъществуващи неща ?!? То поради геополитически причини на NYSE (най-голямата Сашовска борса) ше и се заклатят краката и няма да е вече център, тези разискват БФБто нещо съвсем измислено, скалъпено, несъществуващо и безперспективно, което е такова поради геополитическата, икономическата, териториалната и културнаца ситуация в която се намира наща държава ..... Егати заблудените птици, но нищо щом ги влече нека си се занимават ......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още