IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Само за една вечер НАП-Варна е иззела принудително от длъжници 46 хил. лева

От началото на 2017 г. публичните изпълнители от териториалната дирекция са събрали просрочени данъчни и осигурителни задължения в размер на 220 млн. лева

10:56 | 03.08.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Общо 46 хил. лева са иззетите и внесените в републиканския бюджет при акция на публичните изпълнители от НАП-Варна в 40 обекта със собственици с просрочени данъчни задължения, които отказват да ги погасят доброволно.

Акцията се е състояла снощи, уточняват от териториалната дирекция на приходната администрация.

От НАП-Варна предупреждават, че мярката ще продължи да се прилага.

От началото на 2017 г. публичните изпълнители от териториалната дирекция на морската столица на България са събрали просрочени данъчни и осигурителни задължения в размер на близо 220 млн. лева. От тях 75 млн. лева са събрани принудително. В по-голямата си част просрочените задължения са внесени доброволно, след проведени срещи и разговори със задължените лица.

“Нека фирмите и лицата, които имат временно затруднение да погасят просрочените си задължения, да потърсят своевременно контакт с публичните изпълнители, за да бъде намерен приемлив начин за тяхното разсрочване”, съветват от НАП.

От началото на годината 283 варненски фирми са поискали и получили разрешения за неотложни плащания, като по този начин са продължили да ползват част от сумите, които постъпват по запорираните им сметки, за дейността си, а друга част са постъпвали за погасяване на просрочените им задължения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:41 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още