Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Изкуственият интелект е като електричеството – ще промени всичко

През последните години научихме много трикове, за да обучаваме невронните мрежи, твърди програмистът Никола Тошев

   1| 2    
0
 
0
 
11
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Да се порадваме на последните мигове свобода преди появата ИИ!
2
 
8
 
10
преди 4 месеца
Истина е - изкуствения интелект ще промени всичко.
Дали за добро или за зло зависи в какви ръце ще попадне.

Ето любимия ми виц по темата с ИИ (измисли го един колега дето е в този бранш) - "По страшно от изкуствения интелект е естествената простотия".
3
 
4
 
9
zelka007 до: bigmamascandal
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
в град с инфраструктура за 500.000 сме се набутали 1.500.000 + 300.000 приходящи всеки ден :) , ти какви мислиш коли трябва да има и как да се управляват/самоуправляват. а иначе по темата. така наречения "изкуствен интелект" ще помогне на онзи, който може да го използва, той е като *** и клещите, вид инструмент. в съвсем близкото минало навсякъде имаше счетоводител и помощник счетоводители... а сега един счетоводител с евентуално помощник прави почти всичкото счетоводство на по 5, 6 ... а може в отделни случаи и 10 фирми. примери колкото щеш от този вид. така наречения "изкуствен интелект", в обозримото за нас бъдеще, предполагам ще е същото нещо. доста интуитивен софтуер, взимаш решения на база голямо количество данни, натрупани с помощта на теб или оператор. можеш да го използваш - вървиш напред. не можеш - ами в строителството винаги се търсят кадри, обслужващия персонал също е кът :))) . за по-далечно бъдеще не мога да мисля, да му мислят децата и футуролозите...
1
 
7
 
8
ivanrog до: bigmamascandal
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Дори и със задръстванията в София, е почти невъзможно да спестиш 4-5 часа в един ден, пък какво остава за ежедневно! Не е дребнотемие и е точен коментара - грешни проблеми с грешни данни, дават грешни решения, а това е най-големия риск за изкуственият интелект!

П.п. Според статия за трафика в САЩ(2017’s Best & Worst Cities to Drive in) средното време прекарано в шофиране и задръстване е 241 часа ГОДИШНО, доста далеч от зададените 4-5 часа дневно.
3
 
5
 
7
lozkhris до: ivanrog
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Възможно е, когато се превел статия от американско издание, а се опитваш да я представиш като собствено изследване. Американците шофират понякога по 100+ км в едната посока за да отидат на работа, така че това е приложимо за тях, естествено. Виж, за нашите условия е рано да се коментира с уверен апломб - ако още некое и друго десетилетие бъдем "наградени" с управлението на ББ и любимата ни смоковска принцеса, AI и автономните коли няма да ти помогнат изобщо, защото инфраструктурата с ффанддъков печат ще позволява да се придвижиш от Патриарха до Съдебната палата за има- няма 4 часа....

6
 
7
 
6
studioaa до: scott
преди 4 месеца
Най-благодарен бих бил на система с изкуствен интелект, която представлява кораб с картечници и оръдия прикачени към палубата без екипаж. Тази кораб ще патрулира в Средиземно море и когато се зададе търговски кораб или танкер той безпроблемо ще бъде пропуснат, а когато се зададе надуваема лодка с бежанци нашият кораб веднага ще открие огън с цялата си огнева мощ по лодката, така че никои бежанец да не оцелее.
5
 
6
 
5
scott до: bigmamascandal
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
само това ми обесни: как САМОДВИЖЕЩА СЕ КОЛА ше избегне ЗАДРЪСТВАНЕ? делиш на нула според мен.
6
 
9
 
4
bigmamascandal до: ivanrog
преди 4 месеца
Защо се захващате за дребнотемие, а не коментирате в дълбочина материалите. Изслушахте ли видеото, на мен ми беше много интересно. КОлкото до 1. и 2. - в София със задръстванията е напълно възможно. А като има самодвижещи се коли, се предполага, че не би трябвало да има и задръствания. Потенциалът е ОГРОМЕН. ДАНО!
7
 
15
 
3
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Нещо не схващам
1. 100 км на седмица, т.е. 20 на ден за отиване и връщане до работа = 4-5 часа на ден в шофиране?!? Не е ли малко множко изчисленото време?
2. "Тогава хората няма да имат нужда да притежават автомобил, а ще могат да го наемат. Ако в момента 90% от времето колите ни са паркирани някъде и бездействат...." Това нямаме ли го и сега като възможност- таксита.
Изкуственият интелект е интересен и наистина много може да промени, както примерно преводачиеските услуги на гугъл, но нека не го смятаме за панацея или задължително добро.
9
 
17
 
2
преди 4 месеца
ше промени дрънци, всеки е падладял за тоя "изкуствен интелект" проекта на богатите да изместят излишните хора .... А никой не пише за потенциала на развитие в хората, за психотрониката и развитието на мисълта .... От тва на властелините им стаа лошо, само като си помислят, че народа ше се извиси и развие и няма да може да бъде манипулиран повече .... за тва ни се натрапва тая простотия AI с техните глипости neural networks.... Хората един ден сами ще се лекуват с помощта на мозъка без лекарства, ще пътуват с астралното тяло където пожелаят с мисълта си и ще комуникират един с друг чрез психотронни методи. Нито една пластмасова кутия не може да се мери със способностите на мозъка и съзнанието е може да им изключения у тоя сайт бол с такива от примитивно ниво, тях може и да ги измести ....