IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ford е против германския план за дизеловите автомобили

Според компанията промените в софтуера на двигателите няма да имат ефект

17:12 | 06.08.17 г. 6
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Германското подразделение на Ford Motor няма да подкрепи плана за промяна на софтуера на дизеловите двигатели на автомобилите в страната, който бе приет преди дни, тъй като счита, че той е неефективен и няма да доведе до очакваните резултати, съобщава Automotiv News.

В сряда BMW, Daimler и Volkswagen Group се споразумяха да актуализират софтуера на повече от 5 млн. дизелови автомобила, като целта е намаляване на вредните емисии на азотен диоксид. Повечето от тези превозни средства са с мотори, отговарящи на стандарт Евро-5, но има и такива с Евро-6. Към трите германски производителя се присъедини и компанията Opel, която също ще участва в акцията.

Според Ford Germany, промяната на софтуера ще доведе до минимална полза за клиентите, но няма да има реално въздействие върху качеството на въздуха. В специално изявление компанията обяви, че сключената сделка води до „нереалистични очаквания от страна на властите и на екологичните организации”.

Вместо промяна на софутера, Ford Germany предлага на клиентите си финансови стимули между 2000 и 8000 евро за тези клиенти, които се откажат от дизеловите си автомобили, произведени преди 2006 г. в полза на нови модели на марката. В компанията обмислят възможността да предложат подобна оферта и на клиентите от други държави в Европа.

Още новини за автомобили от Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 2
nobel
преди 6 години
А и трябва да се помогне на Тесла, разбира се.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 4
nobel
преди 6 години
Двигателите не са еднакво вредни във всички режими на работа. Точно за това беше възможно и създаването на софтуера, който предизвика скандала. Неговата същност се състоеше в това когато автомобилът е неподвижен да не може да работи в режимите с максимално натоварване. Всъщност софтуерът не е лъжел уредите и те съвършено правилно са отчитали, че в замерваните режими автомобилът отговаря на екологичните норми. Личното ми мнение, е че нарушението не беше чак толкова фатално, защото в подобни режими на работа автомобилът се експлоатира доста рядко, но нарушението си е нарушение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 2
4i40
преди 6 години
Като ги направи по-бавни, с намалена мощност, с по-добро изгаряне и т.н.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 1
Toranaga
преди 6 години
с риск да се повторя - как софт ще премахне физическите закони???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още