IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Майстор-павьор консултира ремонта на бул. "Дондуков"

До средата на септември трябва да завърши първият етап от реконструкцията и да бъде възстановено движението по булеварда

18:11 | 07.08.17 г. 3
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Майстор-павьорът Лако Лаков, който е работил през 50-те години на миналия век по изпълнението на улици и булеварди с паважна настилка в София, е поканен да консултира реконструкцията на бул. "Княз Ал. Дондуков", съобщи пресцентърът на Столичната община.

Кметът на София Йорданка Фандъкова провери как върви ремонтът на столичния булевард.

“Най-тежкият обект от строителната програма на Столичната община през тази година – реконструкцията на бул. "Княз Ал. Дондуков", се изпълнява в график, като се работи с удължено работно време. Целта е до края на октомври да бъде изцяло готова реконструкцията на булеварда, обяви Фандъкова при проверката, която направи заедно със зам.-кмета по транспорта Евгени Крусев.

В участъка от бул. "Княз Ал. Дондуков" между ул. "Сердика" до ул. "Г.С.Раковски" е положена нова пътна конструкция.

Монтира се релсов път. От ул. "Сердика" до ул. "Веслец" е положена циментова стабилизация на пътната основа и се изпълнява паважна настилка.

Очаква се до средата на септември да завърши първият етап (участъкът от Министерския съвет до ул. "Г.С. Раковски") и да бъде възстановено движението.

След това ще продължи работата в участъка от ул. "Г.С. Раковски" до бул. "Васил Левски". Технологията на работа предвижда полагането на циментова стабилизация под паважната настилка, полага се пясъчна основа и след това се подрежда паважната настилка.

Възстановено е движението по ул. "Кракра". "Софийска вода" работи в участъка от ул. "Кракра" до бул. "Васил Левски". Движението на трамвая ще е изцяло спряно след средата на август, за да може да се реконструират и трамвайните линии.

По думите на Фандъкова работата не спира въпреки много високите температури.

Продължават и реконструкциите на бул. "Прага", ул. "Монтевидео", на стария мост "Чавдар", бул. "Шипченски проход" от ул. "Иван Димитров - Куклата" до бул. "Асен Йорданов" и бул. "Асен Йорданов" от бул. "Цариградско шосе" до кръстовището с бул. "Шипченски проход".

Изпълнява се и реконструкция на трамвайния релсов път по бул. "Овча купел" от ул. "Коломан" до бул. "Цар Борис Трети", като се извършва и рехабилитация на пътните платна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 1
khao
преди 6 години
това да върнете паветата е едно на най-*** решения на света ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
mitkomik
преди 6 години
След 2 години е много оптимистично:) След зимата ще прилича на всички останали улици с павета - хлътнали, липсващи , стърчащи. На пролет гаранционно ще ремонтираме и ще го затворим наново:) То и на снимката се вижда - циментовата стабилизация и бай Иван и менъджерите:) Има машини за полагане на паваж! За 1 седмица полага целия Дондуков. А тоя с чукчето и метлата е гаранция за некачествена настилка. Но така ще се ограничи движението по булеварда - аз например няма да минавам от там вече:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
Minka
преди 6 години
Абе вие ни се пидгравате! Майстор павьор-те такова чудо нема. Направете паважа по технология, а не да е евтинко и ще стане. Ама надали ще стане нали?! Щото това вкльочва бетон като основа и след това павета и пълнеж на фугите. Кво се праят на луди от общината не знам. Сега ще го направят, след две години-ремонт.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още