Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Няма държавна политика за преход към електромобили, смята експерт

Без данъчни облекчения има условия за експлоатация на вредни за атмосферата автомобили, заяви журналистът Иля Селиктар

   1| 2    
5
 
2
 
15
khao до: KPetkov
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
и като каза държавна подкрепа, дали вчера не излезе статия как 20% от VW са държавна собственост ... а във Франция ще ме светнеш ли как е "експерте" ? Има ли там държавата участие или не ? ... а Италия ?
5
 
2
 
14
khao до: KPetkov
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
че аз в конкретния случай коментирам твоите глyпoсти, не статията. статията съм е коментирал в Но1
4
 
7
 
13
KPetkov до: khao
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Чудно само защо статията се казва "Няма държавна политика за преход към електромобили, смята експерт" и се говори за данъчни облекчения. Не си спомням данъчни облекчения за купуването на нефт от ОПЕК, ама ти си по-напред с икономикса.
4
 
5
 
12
преди 4 месеца
За да имаме държавна и/или общинска политика за закупуването на електрически автомобили, първо трябва да имаме политика за покупката на нови автомобили. Това е все едно до вчера да си имал ВАЗ и утре да си вземеш космически кораб.
В момента старите автомобили са по-замърсяващи, но с по-ниски данъци. Простата логика на данък МПС в момента е - щом имаш пари за нов автомобил, имаш пари и за повече данък. Така НИКОГА няма да се отървем и от трошките, камо ли пък да купуваме електромобили, които даже няма къде да зареждаш!
1
 
9
 
11
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Както писах вече няколко пъти: "предната" държавна политика, подкрепена от еколозите беше да се налагат дизеловите двигатели, защото са много икономични и отделят малко CO2.
Ресзултатите от тея политики бяха доста противоречиви, но никой от политиците и еколозите не си призна, че политиката е била малoумна.
Сега същите мaлoумници, исмислиха нова политика и разни промити глави им пригласят, като си мислят че те са открили топлата вода.
Какво глупoст са сътворили тоя път - ще видим след 10ина години.

3
 
8
 
10
bghighlander до: bghighlander
преди 4 месеца
Даже понякога се бутат и колкото рамена е необходимо! ;)
3
 
13
 
9
bghighlander до: doba
преди 4 месеца
Какъв "естествен път", каква "демокрация"? Ами "нашите" "визионери" как ще печелят ако не им се бутне по едно рамо? :)
5
 
20
 
8
преди 4 месеца
В последно време почти всеки ден 'екперти' ни обясняват/внушават, че трябва да зарежем ДВГ и да минем на електрически коли.

Накратко:
1. От началото на миналият век цивилизацията ни постепенно преминава от жива(главно коне, крави, биволи и т.н.) тяга към ДВГ. БЕЗ НИКАКВА ДЪРЖАВНА ПРОТЕКЦИЯ.
2. Същите се ползват и сега, на пазарни цени, БЕЗ ПРОТЕКЦИЯ НА КОГОТО И ДА Е.
3. От около година-две се почна атака срещу тях - колко били вредни, как замърсявали околната среда, затопляли климата и т.н. - поръчка от 'някои' среди.
4. Същите 'вредни' машини са в употреба от 100г и с всяка изминала година са все по-малко замърсяващи околната среда.

Аз също съм за Прогреса, но по естествен път - правиш продукт, налагаш го на пазара и клиентите го купуват. Примерно както е с lED лампите. Все повече хора си ги ползват, забравяйки класическите.

По същият начин да се процедира с ел автомобилите, моля. :)
10
 
1
 
7
khao до: KPetkov
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
те и ЕВ-тата са така, ако искаш купуваш, ако искаш не купуваш ... обаче ти искаш да тролиш и лъжеш :):) ... всеки със специалноста си :):)
8
 
1
 
6
khao до: bghighlander
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
това е щото не разбираш български добре... като руския е, но не баш ... някой ден ще се получат нещата ... може би ! :):)