Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Как би могла да изглежда една война между САЩ и Северна Корея

Стратегически превантивен удар от страна на Вашингтон не е добра опция

0
 
7
 
10
bghighlander до: d333
преди 4 месеца
Много ясно, че Русия и Китай ще си пазят територията. Ким не е *** и според мен точно на това разчита.
1
 
2
 
9
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Кой бъзика баба ми по пъпа
и дядо ми по рунтавия саксофон
7
 
39
 
8
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Ако разгледате картата, С.Кореа е много малка страна, граничеща с Русия и Китай. Ако някой си мисли, че американци ще пускат ракети в посока на С.Корея и примерно на 50 км границите на Русия или Китай... и те "на доверие" ще разчитат, чя някоя ракета няма да падне на тяхна територия... ПЪЛЕН АБСУРД! Особено ако пък и са с ядрени заряди. Ама нико не знае какво са зарядите, а е ясно, че за да им пробват реакциите ще се искушат да пуснат някоя ракетка уж случайно заблудена.... Както като бомбандираха Сърбия "случайно" американците нацелиха китайското посолство в Белград.
Та... в някакъв случай Русия и Китай няма да позволят някой да им мята балистични ракети на 50 км от границата с евентуални адрени заряди. Ако не дай си Боже обаче стане това, те ще се включат пряко и ще свалят всичко каквото лети наоколо за да се пазят. И такъв калабалък може стане кой накъде и откъде мята ракети, че Бог да пази Земята.
3
 
13
 
7
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Пускат ни суджуци нещо тия две държави.. като клоуните между истинското представление в цирка.
5
 
26
 
6
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
"По някакъв начин САЩ трябва да сигнализират както на Северна Корея, така и на Китай – основният съюзник и търговски партньор на Пхенян, че евентуалният стратегически удар е ограничен и те трябва да избегнат ядрен отговор."

Това ми изглежда като писано от ***, или някой който си мисли че читателите са ***. Ако имам ядрени ракети и някои ме гърми стратегически, пък било то и ограничено, направо го изпепелявам, пък той стратегически да се спасява както намери за добре. Точно такива стратегически ограничени удари доведоха до глупостите в Афганистан, Либия и Ирак, а по-отдавна и във Виетнам.

8
 
7
 
5
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
тая статия е от генератора за новини .... ае по сериозно, уж сте сериозна медия!
кво щеше да стане ако баба беше мъжка !
18
 
23
 
4
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
За каква война може да става въпрос? Едните ако им ударят 2 склада за ориз и отиде половината население барабар с добитъка. Просто си правят вятър за да замажат по-важни проблеми.
6
 
25
 
3
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Иначе цялата патардия С.Корея-САЩ и да се намали напрежението по оста Русия-САЩ, чрез изкуствено нагнетяване на напрежение на Корейския полуостров. Ясно е, че и Китайците и Руснаците могат да дръпнат младия Чунга-чанга, но играят заедно с администрацията на Тръмп да отклонят поглед на обществеността от други неща. Изглежда като теория на конспирацията, но е съвсем логично!
1
 
18
 
2
преди 4 месеца
"Не е важно как ще влезете в една война , а как ще излезете от нея " - Х.Кисинджър
7
 
20
 
1
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
"Япония започна да съветва гражданите си какво да правят в случай, че ракета падне в близост до тях – например да опитат да се озоват под земята,"
Японците съветват още он личен опит, тъй като при ядрен взрив всичко живо и неживо се топи, то трябва да държим метални предмети с изпънати напред ръце. Като се разтопи - да не ни капе по обувките.
2. Намираме отнякъде бял чаршаф, увиваме се в него и бааавно тръгваме към най-близките гробища. Към гробищата ясно защо - като дойдат войски да разчистват останките, директно да си ни заровят на гробищата, вместо да се мъчат да ни транспортират от майната си. А вървим бавно, за да не си помисли някой че сме откраднали чаршафа, и по този начин да създадем паника сред околните. /това си го спомням като шега от младостта, ама пасва и тук/