IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Липсата на филми със супергерои препъна 21st Century Fox

Кабелният бизнес се развива добре, но не и киностудиото 20th Century Fox

17:14 | 10.08.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американският развлекателен концерн 21st Century Fox не успя да представи убедителен финансов отчет за изминалото тримесечие заради липсата на големи кинохитове. Спрямо миналата година печалбата спада от 567 млн. долара на 476 млн. долара, обяви компанията в края на сесията от сряда, цитирана от DPA.

Приходите се покачват с 1,5 на сто до 6,75 млрд. долара, като по този начин концернът на Рупърт Мърдок не успя да отговори на пазарните очаквания. 

Кабелният бизнес с платените канали FX и новинарския флагман Fox News, който отчита силни рекламни постъпления покрай президентството на Доналд Тръмп, се развива добре.

Филмовото подразделение с богатото на традиции холивудско студио 20th Century Fox обаче не успява да продължи успехите си, постигнати с екранизацията на „Дедпул“ - осмия филм от поредицата „Х-Мен“, базиран на едноименния персонаж, създаден от Роб Лайфелд и Фабиан Найсеза за Marvel Comics. Поделението отчита спад на приходите от 11,5 на сто на годишна база.

Планираното придобиване на британския платен канал Sky пък може да се проточи до средата на 2018 г. заради засилените проверки от антикартелните органи. Оценяваната на 11,7 млрд. паунда сделка дори вече не се счита за сигурна.

21st Century Fox вече притежава 39% на сто от Sky и иска да държи пълния пакет, но във Великобритания има все по-силни опасения, че семейството на Мърдок може да спечели твърде голямо влияние в медийния бранш. 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още