IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатският долар приключи седмицата на червена територия

За седмицата еврото поскъпна с 0,4% спрямо долара, а британският паунд поевтиня с 0,3% спрямо зелените пари

10:45 | 12.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Щатският долар финишира седмицата на червена територия, след като бяха публикувани данните за инфлацията през юли. Освен това седмицата беше белязана от изострена реторика между САЩ и Северна Корея, посочва MarketWatch.

Потребителските цени в САЩ са се повишили с 1,7% на годишна база през юли и с 0,1% на месечна база, като и двете стойности се оказаха под очакванията.

Доларовият индекс, който измерва силата на зелените пари спрямо шест основни валути се понижи до 93,0840 пункта, а седмичният спад възлезе на 0,4 на сто.

Тези данните, които отправят мечи сигнали, може да бъдат пореден удар по перспективите пред долара“, коментира Константинос Антис от ADS Securities. По думите му по-слабите резултати може да напомнят на инвеститорите, че инфлацията е доста под целевото ниво на Фед и да сигнализират, че повишение на лихвите през декември може би не е чак толкова вероятно в крайна сметка.

За седмицата еврото поскъпна с 0,4% спрямо долара, а британският паунд поевтиня с 0,3% спрямо зелените пари.

Еврото продължи да поскъпва спрямо британския паунд, като за седмицата ръстът на единната валута спрямо лирата е 9,5 на сто.

Японската йена поскъпна спрямо долара с 1,4% тази седмица, а франкът поскъпна с 1,1% спрямо долара през същия период.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още