IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: От бавенето на тол системата държавата губи 1,5 млн. лева на ден

Ако в понеделник не стартира тол системата, имаме готовност държавата да я направи, заяви премиерът във Варна

14:21 | 12.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Ако в понеделник не стартира тол системата, имаме готовност държавата да я направи. Това каза днес при посещението си във Варна премиерът Бойко Борисов, който заедно с министрите Владислав Горанов, Ивайло Московски, Николай Нанков и Красимир Каракачанов присъстваха на първата копка на доизграждането на бул. "В.Левски" в крайморския град.

Борисов заяви, че държавата две години не може да започне изграждането на тол системата и губи на ден по 1.5 милиона лева. По думите му това са пари, които отиват пряко само в пътната инфраструктура - пресафалтиране, за мостове, за магистрала "Хемус", за тунела под Шипка. Според него изграждането на тол системата се бави заради умишлени обжалвания.

В отговор на въпрос за магистрала "Струма" премиерът каза, че при европейските проекти, един километър да не си изградил се връщат всички пари. „Ако в Кресненското дефиле допуснем провал, това ще изяде парите за магистрала "Хемус" и всичко останало, защото те трябва да бъдат върнати накуп“, обясни премиерът.
Той каза още, че четирите лота на АМ "Хемус" се проектират и започва изграждане. Нещата са в ход до Севлиево, както и от Белокопитово към Търговище. 

За стартиралия ремонт на бул. "Васил Левски" премиерът обясни, че правителството не иска да допусне това, което навремето се случи за Бургас - магистрала "Тракия" влезе в самото сърце на града и след това няколко години се правят обходи, за да се изведе движението. Кметът Иван Портних посочи, че с доизграждането на бул. "Васил Левски" ще преразпредели от една страна движението в градската част, защото трасето минава под трите основни булеварда в града, а от друга - ще реши изнасянето на транзитния трафик, идващ от магистрала "Хемус", към курортите. 

Финансовият министър Владислав Горанов посочи, че стартиралите днес два обекта са на стойност 85 милиона лева. За тях е осигурено финансиране до средата на следващата година, за да приключат в срок.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:41 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още