Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Биткойнът надхвърли 4100 долара при скоростен пробив

Само от началото на август цената скочи с над 40%, а от началото на годината повишението е четирикратно

   1| 2| 3| 4    
1
 
0
 
33
deant до: khao
преди 6 месеца
колега бъркаш ме с някой, аз никога не съм харесвал биткойна
1
 
1
 
32
khao до: deant
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
леко по леко идваш на моето :):) радвам се че прогледна !
1
 
1
 
31
abdul до: deant
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Не се създава стойност от въздуха. Когато се раздвои чейна, имаш и от едните койни и от другите, това не означава че създаваш стойност от въздуха, а че имаш два различни койна, които можеш да обърнеш например в евро. Когато обаче всички тръгнат да правят това на пазара цените и на двата койна се ребалансират. Ето ти една причина, поради която биткойн кеш от 1000$ в момента е 300$, а биткойн от 3000$ е 4000$+.
Нищо не пада от въздуха. Борбата за оцеляване на всеки койн е по пазарите.
1
 
1
 
30
abdul до: deant
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Хм, не е точно така.
Различните криптовалути имат техните предимства и недостатъци.
Разликата между криптовалутите и "печатането на долари" е, че всичко е публично и всеки има свободата да избира на отворените пазари.

Иначе за "безкрайното делене" (или печатане на ценни книги/пари) определено поражда проблеми: https://www.coindesk.com/understanding-dao-hack-journalists/

Гигантско спихване ще има тук: http://www.investopedia.com/terms/i/initial-coin-offering-ico.asp и НЕслучайно SEC иска да ги лицензира.. което може би ще засегне цената на криптото.
0
 
3
 
29
преди 6 месеца
това е абсолютно дори още по нелепо. не може да създаваш стойност въздуха като форкваш, това е дори още по - нелепо от непрестанното печатане на долари. С тея линкове абсолюрно ме убеди, че ще има гигантско спихване.

1
 
1
 
28
abdul до: deant
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
"изобщо не си прав"
О, така ли?
"Другите криптовалути са си съвсем отделни"
Ама наистина?! :-D
Това знаеш ли какво е? http://mapofcoins.com/bitcoin

Биткойн има много fork-ове, само че само този влезе в новините.

Позитивното е, че ако/като се строши единия койн лесно можеш да минаваш на друг, точно заради разни майнърски манипулации, за които говориш и т.н.
Друго позитивно за "средния потребител" специално в тази ситуация е, че имаш +~10% и във втория чейн, което са си кинти и можеш да ги правиш каквото поискаш ;-) - бонус.

"средния потребител как така има 2 портфейла с вече 2 различни макар и подобни и почти едноименни валути да не говорим, че са и на различна стойност."
Ето така: https://blog.kraken.com/post/1150/bitcoin-cash-and-a-critical-alert-for-bitcoin-margin-traders/
1
 
1
 
27
deant до: abdul
преди 6 месеца
изобщо не си прав и незнам защо заблуждаваш читателите. Другите криптовалути са си съвсем отделни. Докато биткойна се раздели на две, защото има едни хора, които държат големи блокове и реално имат силата да влияят на тази "децентрализирана" валута, която се оказа изобщо не е толкова независима колкото ни я представяте. Излиза, че тези които са изкопали и държат най-много държат ножа и могат да я променят както си решат. Опиши ми моля те кое позитивното при разделянето на две, и средния потребител как така има 2 портфейла с вече 2 различни макар и подобни и почти едноименни валути да не говорим, че са и на различна стойност. Според мен това е много важна информация и ако ще пишем новини за биткойна, това не трябва да се неглижира (това последното е забележка към екипа на Инвестора).
0
 
2
 
26
abdul до: deant
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Не 2, има 700 "биткойна" така погледнато. И както виждаш за всичките има място на пазара, дори е добре, защото диверсифицира пазара на криптовалути. Някои от тях разбира се граничат със скам схеми.
Кои са "обикновените" потребители на криптовалути? Всеки нагазил в тоя бизнес си носи рисковете, както във всеки впрочем.
Могат да ползват и двата (и 700те ако щеш). В този случай на форк на койна и блокчейна, дори получават бонуси, защото дървото се разклонява и получават и от двата койна, пък те да си решават кой да ползват, как да ползват и т.н.
Как да не е оптимизъм, като получаваш + ~10% от кинтите, които си държал, само защото са ти били в тази валута?
2
 
3
 
25
deant до: Sakamano
преди 6 месеца
напротив проблемите не са само технически и форка не стана доброволно. и кое е удобството да има 2 биткойна? Казваш обикновените потребители не им трябвало да знаят? И как така като има 2 как ще решат кое да ползват? Според мен ти вкарваш неоправдан оптимизъм, че всичко е наред, след като изобщо не е така.
2
 
3
 
24
Sakamano до: deant
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
За да разбереш причината за разделянето на биткойна трябва да си наясно с това как работи блок веригата. Тъй като 99% от потребителите тук нямат необходимите знания, публикуването на подобна статия не би било уместно. Има си специализирани сайтове и форуми за криптовалути, където всичко около този форк беше обсъждано надълго и нашироко. Мога само да ти кажа, че това беше развръзката на един процес, който започна преди много месеци, тъй че недей да търсиш конспирации.