IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как изкуството може да носи печалба

Американският невролог и художник илюстрира по неповторим начин как функционира мозъкът

10:44 | 16.08.17 г. 1
Как изкуството може да носи печалба

Има връзка между изкуството и бизнеса. Хората имат интерес към преживяванията си и искат да научат как функционира мозъкът при тях. Американският невролог и художник Грег Дън се е заел с тази задача и съчетава в творбите си изкуство и наука.

“Когато искаш да си успешен художник, трябва да взимаш решенията си внимателно. Ако имаш пет картини, като само няколко от тях имат шанс да се продадат, трябва да прецениш кои от тях ще ти донесат печалба, защото иначе не би могъл да продължиш да се занимаваш с това, което обичаш, заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria творецът.

По думите на Дън предимство имат тези творци, чието изкуство би могло да бъде видяно, да бъде усетено на момента, а не в по-абстрактен план.

Дън, в чието изкуство е преплетена във фееричен микс връзката между наука и изкуство, а човешкият мозък бива разглеждан от нова, непозната и възхитителна перспектива, ще изнесе лекция в София на 22 август в клуб „Грамофон“.

На нея той ще представи най-новия си проект, който е най-сложната илюстрация на мозъка. 

„Ще говоря за различните техники, които прилагам в работата си“, обеща Грег Дън.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Технологии виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
misanthrope
преди 6 години
"По думите на Дън предимство имат тези творци, чието изкуство би могло да бъде видяно, да бъде усетено на момента, а не в по-абстрактен план." Браво на Дън, ето че откри чалгата
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още