IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Днес отварят една лента от затворения участък на Околовръстния път*

До 5 септември две от лентите на булевард "Сливница" в участъка между ул. "Отец Паисий" до бул. "Христо Ботев" ще бъдат затворени за автомобили

14:02 | 18.08.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Днес следобед ще бъде отворена за движение една от лентите на моста на Околовръстния път над бул."Симеоновско шосе", съобщават от пресцентъра на Столичната община. Припомняме, че от началото на седмицата северното платно на шосето е затворено за авариен ремонт на фугите на моста. Поправките по пътната артерия се извършват съвместно с Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Светофарната уредба в локалното пътно платно вече с приоритет пропуска идващите от Околовръстен път в посока "Младост", уточняват още от общината. Екипи на КАТ ще съдействат за регулиране на движението и облекчаване на трафика. 

Междувременно от АПИ изпратиха съобщение до медиите, в което обясняват, че всъщност фирмата, която извършва ремонта на Околовръстния път - Главболгарстрой Холдинг АД, не е уведомила агенцията за своите действия.

„През Агенция „Пътна инфраструктура“ не е преминавала за съгласуване временна организация на движението и графика за гаранционни ремонтни дейности на Околовръстния път на София на надлеза над „Симеоновско шосе”. АПИ ще санкционира изпълнителя за това, че като възложител не е била уведомена за започнатите дейности“, се казва в съобщението.

Ако са констатирани нарушения и пропуски в изпълнението на одобрената от Столична община временна организация на движението строителят може да бъде санкциониран от органа, утвърдил организацията - Столична община, уточняват още от АПИ.

При създалото се днес затруднение в трафика Агенция „Пътна инфраструктура“ е извършила незабавна проверка и съвместно със Столична община предприе мерки за промяна в движението, за да се улесни пътуването по Околовръстния път.

АПИ е изискала от изпълнителя да завърши ремонта в максимално кратък срок.

Също така от днес до 5 септември две от лентите на булевард "Сливница" в участъка между ул. "Отец Паисий" до бул. "Христо Ботев" ще бъдат затворени за автомобили. Бус лентата в отсечката ще бъде временно закрита, докато траят ремонтните дейности.

Причината е продължаващ ремонт по трасето за поставяне на канализация, уточняват от Столична община.
Движението на пътни превозни средства се извършва в северните две ленти от южното пътно платно на бул. „Сливница“ в същия участък от булеварда.

*Обновена с позицията на АПИ към 16:57 ч. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:42 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
Momchil_Matev
преди 6 години
В каква държава живеем, след като е възможно да затвориш по собствена инициатива цяло околовръстно шосе без да уведомиш нито един орган?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още