IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Gatecoin: Биткойнът ще поскъпне до 5 хил. долара до края на годината

Нарастващата популярност към криптовалутите се дължи основно на "несигурността на пазарите, смята Орелиян Мено

15:45 | 18.08.17 г. 7
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Според Орелиян Мено, основател и главен изпълнителен директор на Gatecoin, нарастващата популярност към криптовалутите се дължи основно на "несигурността на пазарите".

“Друг много важен фактор е появяването на институционални инвеститори в биткойн”. По думите му цената на биткойна ще достигне 5 хил. долара до края на годината, предава Bloomberg TV Bulgaria.

Мено коментира желанието на правителствата и централните банки да започват да регулират биткойн като "естествен и положителен " процес.

"Трябва да има установени правила, които да предoтвратят прането на пари".

Според основателя на Gatecoin биткойн e "напълно отделен от традиционния пазар и другите валути".

"Друго свойство на биткойн е, че ако притежавате биткойн няма начин някой да знае това. Когато хората имат все по-малко доверие на правителствата, централните банки и на обикновения пазар биткойн се оказва дори по-безопасно убежище от златото".

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

7
rate up comment 3 rate down comment 1
Lucifer
преди 6 години
Изумен съм от "доверието" в Биткойн! Гениална идея на мозъци като Мадоф. Особено твърдението че е заместител на злато но без неговите недостатъци!!! Нямам думи....да живеят наивниците....без тях умират ***...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 6 rate down comment 1
Metodiy
преди 6 години
Поредното рекламно съобщение от шефа на някаква компания работеща в сектора. Както при тъпите брокери на недвижими имоти, за които още преди 5 години имаше раздвижване на пазара. :DБиткойнът щял да стигне 5000 долара, така че купувайте през моята фирма. Обаче никой не казва какви са обемите на купените криптовалути. Защото на сайта му се виждат само тиковете, но не е ясно дали на тези цени някой купува.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 11 rate down comment 7
ABBA
преди 6 години
Иначе в Русия някой почнал да печата местни пари за бартер, *** бързо го окошарили!Иначе виртуална валута мое да си създава всеки!А мое ли? Или е проект всяка такава на банкстерите?Що да правиш пари, как си щеш е навсякъде незаконно....................!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 15 rate down comment 6
ABBA
преди 6 години
Шах с пешката. Тия, де печатат доларите си напечатаха още, купиха си биткойни и монополизираха "пазара", който те и колегите им бакстери създадоха. Няма предлагане, цената скача и мое да си я кандилкат как си щ'ът. Монопол. Да му мислят балъците!!!!!!!!!!!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 16 rate down comment 4
khao
преди 6 години
може и над 5000 да стане, пирамидите по принцип са трудно предсказуеми.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 15 rate down comment 5
deant
преди 6 години
фамозно. тикайте още и още, после да няма рев обаче. аз лично познавам двама измамени с по няколко хиляди. сега се оплакват на арменския ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 24 rate down comment 9
Батя
преди 6 години
"Друго свойство на биткойн е, че ако притежавате биткойн няма начин някой да знае това."Идеален е за мафията и всякакви мошеници. Мисля че именно това стои зад невероятния му възход!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още