Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Какъв ще е бумеранг ефектът от завърналите се от Запада източноевропейци?

Ако продуктивността на работещите е в унисон с тази в Европа, ще се увеличат инвестициите, а с това и търсенето на офисни площи, смятат в Colliers

   1| 2| 3    
0
 
5
 
30
преди 6 месеца
Какво показва стъкмистиката, че проблемът не е в работещите, а в чантаджиите. Доминиращата висши и средна прислойка отдавна са достигнали своят праг на компетентност и здраво дърпат на зад. Еволюционната им подмяна продължава 27 години и е много мъчителна, но в България , исторически погледнато , винаги е било тъка-вървим към национална катастрофа.
0
 
14
 
29
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Само да питам наясно ли сМе с проблема корупция, алчност, кражби у нас. Наясно ли сме със структурата на създавания БВП - почти само от услуги, в т.ч. туризъм. Наясно ли сме с огромноте проблеми в здравеопазването и образованието, но най-вече с бъдещите затруднения в изплащането на пенсии - то и сега към 60 процента идват от бюджета, което значи 60 процентов тодорживков социализъм в осигуряването, не 100, а само 60. Значи - алчността, краденето расте заедно с краденето. На човек му се услажда. КАкво ще сторят по въпроса завръщащите се - те ли ще поемат изцяло институциите, които лапат и най-вече замазват лапането. Кой ще се върне - миячи на чинии, хотелски персонал, берачи на плодове.... Все същото - хотелиерство и ресторантьорство, както и строителство - любимите мафиотски сиви отрасли у нас. Ей там ще се влее тулпата евроквалифицирани слуги. Проблемът си е у нас и тук. Софтуерното производство няма да компенсира технологичната изостаналост на БГ, работата на ишлеме и т.н.
0
 
15
 
28
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
В Либия, след няколко месеца гражданска война, бомбардировки, терористични банди (подкрепяни от запада) и морска блокада, българското правителство организира няколко полета за прибиране на български граждани. Върнаха се полу-празни... Чакайте специалисти от западна европа...
1
 
5
 
27
pantaleev до: redcretin
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Трудна работа. Някой из форума беше написал, че положението като стане толкова зле, че да няма пари за полицаи и военни, тогава чак може да се получи нещо. Но аз лично не смятам, че някой ще остави да се стигне чак до там. Все пак горе долу всичките 'демократични' страни сме в това положение.
0
 
5
 
26
redcretin до: pantaleev
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Да, криза "Чаушеску" на първо време.

1
 
17
 
25
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Нероден Петко. Те хората не случайно са емигрирали, сега след като са изградили живота си другаде - ще приритат да се върнат, как не :) Да не говорим че в държави като България в магазините цените са над немските ...
2
 
14
 
24
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Аз имам доста познати, които не живеят в България, не поради заплащането или кариета, а че тук нито една институция не работи както трябва. Виж ни само новините ... какво повече да коментираме. Тука просто вече няма оправия според мен. Трябва да стане някой голям катаклизъм ... нещо от рода на война в региона(което няма как да стане за момента). Или може би някоя голяма криза, която просто да разклати из основи сегашната система.
7
 
18
 
23
преди 6 месеца
човек уредил се навън и да се върне тук си е като сам да си прережеш дясната ръка - т.е. малоумие. Някой казват - ми там си чужденец не е като в БГ. Ами не е верно. В цяла европа вече всеки идва и отива навсякъде, всички са чужденци, а като се върнеш в БГ те посрещат с отрицание и завист, и се чъвстваш чужденец на родното си място, което е в пъти по-лошо. За здравеопазване, сигурност и образование изобщо няма да споменавам, че си оставен на произвола на съдбата.
6
 
20
 
22
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Стига с тези софтуерни специалисти. Обществото вече го разделихте на компютърджии работещи на ишлеме и лузъри.
2
 
4
 
21
honaniga до: V.At.
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Желая ти успех!