IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Константин Каменаров е новият директор на БНТ

Той спечели конкурса с 4 гласа "за" и един "против"

12:09 | 23.08.17 г.
<p>
	Константин Каменаров&nbsp;<em>Снимка: БТА</em></p>

Константин Каменаров Снимка: БТА

Константин Каменаров е новият генерален директор на БНТ. Това реши Съветът за електронни медии (СЕМ) след като изслуша шестимата кандидати, стигнали до втория кръг.

В конкурса участваха общо деветима претенденти за директорската позиция на обществената телевизия.

Новият генерален директор бе избран с 4 гласа "за" и един против – този на Иво Атанасов.

Каменаров сменя на поста Вяра Анкова, която изкара два мандата начело на БНТ. Той ще е 22-ият генерален директор на националната телевизия. 

Една от идеите на новия шеф на БНТ е предаването "Панорама" да се излъчва в събота или в неделя.

Друга част от концепцията му е да има две двойки водещи на централната новинарска емисия "По света и у нас", които да се редуват.

При представянето си пред СЕМ той обясни, че БНТ не трябва да се конкурира с големите търговски телевизии, защото тя трябва да е алтернатива на комерса.

Въпреки това той акцентира силно на търсенето на допълнителни източници на финансиране за БНТ извън отпускания ѝ бюджет. За да стане това, според него търговското поделение трябва да насочи усилията си към търсене на европейско финансиране или към партньорства за социална отговорност с големи корпорации с големи бюджети. Той също счита за добре продуктовото позициониране да бъде позволено и извън кинопродукциите, а рекламните слотове в праймтайма да бъдат значително увеличени.

Още новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:32 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още