IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще успее ли Lenovo да постигне обрат?

Борсовите пазари не се отличават с търпение, твърди изпълнителият директор на Lenovo за Югоизточна Европа Иван Бозев

21:32 | 23.08.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

През последните седмици инвеститорите разпродават масово акции на Lenovo Group Ltd., китайската компания, която проправи пътя си на световната технологична сцена чрез закупуването на компютърната дивизия на IBM и бизнеса със смартфони на Motorola.

Докато местният производител на онлайн игри Tencent Holdings Ltd. преживява рекордно високи нива на акциите си, помагайки на индекса в Хонконг да стане регионален лидер, акциите на Lenovo се понижават силно.

За разлика от Tencent, чиито финансови резултати отново изненадаха приятно през миналата седмица, базираната в Пекин Lenovo публикува в петък неочаквана тримесечна загуба, като в понеделник акциите бяха изпратени на 6-годишно дъно. Това се отрази негативно и за облигациите на компанията, които достигнаха рекордна възвръщаемост за последния месец.

Акциите на производителя на компютри са се обезценили със 68 на сто от рекордното ниво, достигнато през 2015 г., което го нарежда сред онези китайски акции, търгуващи се на континентален Китай, които се сринаха, когато балонът на акциите се спука преди две години. Несъответствието между движението на цената на книжата на компанията и глобалния технологичен бум на други места прави ситуацията още по-депресираща за инвеститорите на Lenovo. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 07:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 11
Ivel
преди 6 години
Да се научат да правят красиви и надеждни ултрабуци и смартфони. И да не им слагат български букви по клавиатурите, че само дразнят и пречат. И ще им тръгне бизнеса
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още