IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

McDonald's постепенно ще спира използването на антибиотици в пилешкото месо

През януари 2018 г. антибиотиците ще бъдат премахнати от пилешкото в McDonald's в Бразилия, Канада, Япония, Южна Корея, САЩ и Европа

22:22 | 23.08.17 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската верига за бързо хранене McDonald's обяви в сряда, че ще започне да спира използването на силни човешки антибиотици в глобалните си доставки на пилешко месо от 2018 г., присъединявайки се към по-широките усилия за борба с опасни супербактерии, съобщава Ройтерс.

В свое изявление McDonald's казва, че работи по планове за употребата на антибиотици и при други меса, млекодайни крави и кокошки носачки.

McDonald's проучва доставчици на пилешко месо, за да започне постепенно да спре използването на антибиотици, определяни от Световната здравна организация като „критично важни антимикробни средства с най-висок приоритет“ за хуманната медицина.

Групи за обществено здраве и потребителски асоциации приветстваха хода, който не е толкова стриктен, колкото политиката на компанията в САЩ. От една година доставчиците в страната вече доставят на веригата пилета, отгледани без антибиотици, смятани за важни за човешкото здраве.

През януари 2018 г. антибиотиците ще бъдат премахнати от пилешкото в McDonald's в Бразилия, Канада, Япония, Южна Корея, САЩ и Европа. Само в Европа компанията ще направи изключение за анбиотика Colistin.

До края на 2019 г. доставчиците в Австралия и Русия ще спрат да използват антибиотиците, а европейските доставчици ще премахнат Colistin.

Доставчиците на всички останали пазари ще изпълнят поръчението до януари 2027 г.

„Нашата цел е тази политика да бъде приложена преди тази дата“, казва McDonald's в съобщението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 16 rate down comment 3
bgMan
преди 6 години
Късно е.А за всички останали отрови и химични елементи, които се съдържат в продуктите им няма ли да кажат нещо или ще продължат да се правят все едно нито знаят, нито виждат подобно нещо?ООН трябва да въвежда санкции срещу подобни компании.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 22 rate down comment 3
ДХДО
преди 6 години
"McDonald's постепенно ще спира използването на антибиотици в пилешкото месо"Откри ли са нещо, още по-ефтино и вредно, така ли да разбираме?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 23 rate down comment 3
majnata
преди 6 години
Премахването на Макдоналдс ше е най доброто за човечеството.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още