IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН вписа емисията акции след увеличението на капитала на Чайкафарма

Емисията е в размер на 7 700 000 броя обикновени, безналични акции с право на глас

10:01 | 24.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Комисията за финансов надзор (КФН) вписа емисия акции, издадена от „Чайкафарма Висококачествените лекарства” АД, в резултат на увеличаване на капитала на дружеството с цел търговия на регулиран пазар на ценни книжа. Това става ясно от решенията на регулатора от проведеното на 23 август заседание.

Емисията е в размер на 7 700 000 броя обикновени, безналични акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка.

На провелото се на 8 юни редовно годишно общо събрание акционерите на дружеството разпределиха 10% от нетната си печалба в размер на 8,6 млн. лв. през 2016 г. за задължителен резерв, или 858,5 хил. лв. Сума в размер на 26,6 хил. лв. беше отнесена като допълнителен резерв на дружеството.

Акционерите взеха решение да се увеличи капитала на дружеството с остатъка от печалбата в размер на 7,7 млн. лв.
От решенията става ясно още, че Комисията е взела решение да удължи до 11 септември 2017 година срока за представяне на коригиран проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия акции, издадени от „Кепитъл Консепт Лимитед” АД, гр. София.

Регулаторът също така отписва „Метрон” АД, гр. София като публично дружество и издадената от дружеството емисия в размер 1 000 000 бр. обикновени, безналични, поименни, свободнопрехвърляеми акции, с номинална стойност 1 лев всяка от регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа, воден от КФН.

По време на заседанието не е издадена забрана за „Барек Овърсийз Лимитид” АД, Република Кипър за изкупуване чрез инвестиционен посредник „Балканска Консултантска Компания – ИП” ЕАД на акции на „Дружба стъкларски заводи” АД от останалите акционери на дружеството.

Обект на настоящото търгово предложение са 108 805 бр. акции от капитала на „Дружба Стъкларски Заводи” АД, представляващи 0,20 % от капитала на дружеството. Цената за една акция, предложена от търговия предложител, е 6,118 лв.

Регулаторът също така отписва „Еко Инвест Холдинг” АД, гр. Козлодуй като публично дружество и издадената от дружеството емисия в размер на 1 156 996 лева, разпределена в 1 156 996 бр. обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка и от регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа.

Комисията потвърди и проспект за първично публично предлагане на емисия в размер 18 000 000 броя обикновени, поименни, безналични акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 2 лева всяка, които ще бъдат издадени от „Сила Холдинг”АД, гр. София в резултат на увеличаване на капитала, съгласно взето на 29.05.2017 г. решение на съвета на директорите на дружеството.

Вписва посочената емисия акции, предмет на първично публично предлагане, в процес на емитиране, във водения от КФН регистър.

КФН вписва клона на „Safecap Investment Ltd” във водения от КФН регистър, за което дружеството и Регулаторния орган на Кипър CYSEC ще бъдат уведомени.

Свързани компании:

Чайкафарма висококачествените лекарства АД(THQM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още