IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Радан Кънев: Срещата между Борисов и Макрон не беше никак успешна

Ако предложенията на Макрон за командироването бъдат приети без промяна, то българската икономика ще пострада, категоричен е заместник-председателят на ДСБ

09:13 | 28.08.17 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Архив БТА</em></p>

Снимка: Архив БТА

Срещата между българския премиер Бойко Борисов и президента на Франция Еманюел Макрон не беше много успешна за нито едната от двете страни. Това заяви заместник-председателят на ДСБ Радан Кънев в ефира на bTV.

„Чухме, че ще влезем в Шенген, но друг път“, каза той и добави, че това дали страната ни ще бъде приета в еврозоната, зависи основно от Европейската централна банка.

„Макрон искаше да получи подкрепа на промените в директивата за командироване на работници в Европейския съюз (ЕС). Ние също имаме интерес българските работници да бъдат командировани във Франция, но трябва да се борим и с измамите в тази сфера“, категоричен е Радан Кънев.

Според него ако предложенията на Макрон бъдат приети без промени, то цялата ни икономика ще пострада, а България ще престане да бъде конкурентна на европейския пазар. Той оцени позицията на Борисов като по-отговорна заради резервираността й и критикува президента Румен Радев, който „кой знае защо, даде безрезервна подкрепа”. 

Относно отношенията на Балканите Кънев заяви, че страната ни не бива да се държи така, все едно отношенията между Сърбия и Македония са вътрешна работа на Сърбия и не бива да си мълчим, а да заемем позиция на повече твърдост и гласност. 

За 100-те дни на Борисов за съжаление нищо не се случи, коментира още той. По отношение на политиката към Македония може би това е единствената сфера, където българското правителство се справи добре. Но не бива да се допуска да се пакетира Македония в съмнителното шаблонно понятие „Западни Балкани”, каза той.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:29 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 2
bgMan
преди 6 години
Тоя пък ггей какво право има да се обажда?Да се изявява на прайдовете, там ще е по-вървежен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 4
scott
преди 6 години
слушам и не вервам на очите си!Радане, ти откакто не си в праламента не си у час ли? Само злоба и дезинформациес. Да ти кажем: ЗАПАДНИ БАЛКАНИ са албаниа, косово, черна гора, македониа и сърбиа. Това не е некво "съмнително понятие", а у наложено от ЕК и ЕС. Според тех означава: КАНДИДАТКИ ЗА ПРИСЪЕДИНЕВАНЕ. ТИ КАЗА СЪМНИТЕЛНИ И НА вишеградската четнорка, че и на нас с румъниа. пакетирането е важно...................
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още