IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Монбат отчита над 21% ръст на приходите от продажби през юли

Консолидираната печалба обаче намалява с 34% спрямо година по-рано

10:34 | 28.08.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Монбат отчита 21,4% годишен ръст на консолидираните нетни приходи от продажби през юли до 22,973 млн. лв., съобщи дружеството чрез Бюлетин Investor.bg.

Обобщените данни за първите седем месеца на 2017 г. сочат, че дружествата от икономическата група на Монбат са реализирали консолидирани нетни приходи от продажби в размер на 173,9 млн. лв., което представлява увеличение от 32,3% в сравнение със същия период на 2016 г.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Реализираната консолидирана печалба преди облагане с данъци през юли намалява до 1,6 млн. лв., отчитайки спад от 34,1% спрямо година по-рано.

От началото на годината обаче печалбата на групата се увеличава с 13% към края на юли, като достига 18,7 млн. лв. 

Дружествата от икономическата група на Монбат са постигнали през юли 2017 г. EBITDA (печалба преди лихви, данъци и амортизации) в размер на 2,945 млн. лева, което е понижение от 17,3% в сравнение с постигнатото през юли 2016 г.

Общо през първите седем месеца на 2017 г. EBITDA е в размер на 28,5 млн. лева, което е намаление с 13,4% в сравнение със същия период на 2016 г.

След като преди два месеца разшири бизнеса и производството си на германския пазар, българският производител на оловно-кисели акумулаторни батерии обяви, че поглежда и към Тунис.

На 18 август стана ясно, че дружеството е подписало „Писмо за намерение“ с основните акционери на ASSAD - публично дружество от акумулаторния бизнес в Тунис, за закупуване на мажоритарния дял от капитала на компанията.

Сделката не е финализирана и нейното сключване зависи от окончателното решение на страните, както и от съответно одобрение от съответните институции на капиталовите пазари, в случай че такова е необходимо.

Акциите на Монбат поскъпват с близо 15% от началото на годината при пазарна капитализация от 432,9 млн. лв.

Свързани компании:

Монбат АД(MONB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
pjc50313869
преди 6 години
Абе вземете да слагате цифрите в една екселска таблица!!! Така преразказани е супер трудно да се извади от контекста... кое се повишило спрямо месеца, кое се понижило спрямо началото на годината, супер неясно е. Щом ще предоставяте иформация от отчета, представете я кратко, ясно и точно. Не сте сайт за съчинения разсъждения.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още