IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговският дефицит на САЩ се разширява през юли, сочат предварителни данни

Анкетираните експерти все пак прогнозират, че през третото тримесечие търговията ще има положителен принос за икономическия растеж

16:09 | 28.08.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Търговският дефицит на САЩ се разширява през юли, сочат предварителни данни на американското Министерство на търговията, цитирани от MarketWatch.

Дефицитът при търговията на стоки (при тези данни услугите са изключени – бел.ред.) нараства с 1,78% до 65,1 млрд. долара. И вносът, и износът се понижават, но при износа темпът е по-бърз.

Икономистите, анкетирани от MarketWatch, очакваха дефицит в размер на 64,6 млрд. долара.

Все пак експертите прогнозират, че през третото тримесечие търговията ще има положителен принос за икономическия растеж. Износът от САЩ е подпомогнат от възстановяването на глобалния растеж и по-слабия долар.

Властите ще публикуват по-подробни данни за юли през следващата седмица, но размерът на дефицита е по-тясно свързан с търговията със стоки, а не толкова с услугите. Обикновено по-високият дефицит натежава на ръста на БВП.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Grosss
преди 6 години
Това означава,че доларът още ще пада поне до 1.3 за евро.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още