IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"карго-партнер" инвестира 30 млн. лв. в нов логистичен център в София

Логистичната база е с капацитет 22 хил. палетоместа, разположени на повече от 16 500 кв.м. складово пространство

11:26 | 31.08.17 г. 1
<p>
	<em>Илюстрация: Pixabay.com</em></p>

Илюстрация: Pixabay.com

Логистичната компания „карго-партнер“ строи нов логистичен център в София, в близост до летището, съобщават от компанията.

Инвестицията е за 30 млн. лева, като ще създаде повече от 30 нови работни места до 2020 г.

Логистичната база е с капацитет 22 хил. палетоместа, разположени на повече от 16 500 кв.м. складово пространство. За офиси са предвидени 2 хил. кв.м. Логистичният център ще функционира заедно с досегашната складова база на компанията с площ 10 хил. кв.м.

Локацията е стратегически избрана поради близостта до летище София и метростанция Софийска света гора, осигурената директна жп линия и лесния достъп до магистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма", посочват от компанията.

В логистичния център ще има възможност за съхранение на ценни, опасни и товари под митнически контрол, големи пратки и резервни части. В сградата ще се поддържа постоянна температура между +5 и +25 градуса по Целзий. В специално обособена зона за съхранение на храни и температурно-чувствителни стоки температурата ще варира от +10 до +20 градуса.

Логистичният център ще предлага и допълнителни складови операции, като пакетиране, етикиране, доставка и обратна логистика.

В момента “карго-партнер” инвестира в разширяването на складовите си бази в Дунайска Стреда, Словакия, с близо 20 хил. палетoместа. Планувано е откриването на логистичен център с над 6 хил. палетоместа в Хамбург, Германия, през октомври 2017 г. Предстои изграждането и на логистична база с капацитет от 20 хил. палетоместа в Любляна, Словения, догодина.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:50 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
stoykov.anton@gmail.
преди 6 години
само за информация - инвестицията е за 30 милиона, а не 13, както е написано
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още