IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Румен Петков: Правителството иска да яхне оръжейния бизнес

Управлението не може да се справи, а властта има усещане за самодостатъчност, което е страшно, твърди бившият вътрешен министър

11:38 | 31.08.17 г. 6
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Правителството иска да яхне оръжейния бизнес, но не държавата вдига заплатите в бранша. Това коментира в ефира на bTV бившият вътрешен министър Румен Петков относно одържавяването на завод „Дунарит“.

По думите му предприятието работи перфектно.

„Преди година и половина е било с 500 служители, сега са 1200. Значи е управлявано добре, произвеждало е продукция и е печелило милиони. Кое налага да бъде одържавявано или национализирано“, попита Петков. Според него управляващите не действат в интерес на държавата, а в свой собствен.

Той допълни, че заводът има договори със САЩ и не е удачно „правителството да започва война с американците. „Освен това да помислят и за ВМЗ - Сопот. Заводите са силно зависими от производствата на "Дунарит", коментира още Румен Петков. 

Той призова икономическия министър да каже какви условия е поставял пред служители на ”Дунарит”, за да отпаднат обвиненията срещу някои от ръководителите на предприятието. „Бях в Русе, разговарях с доста хора от предприятието, знам за какво става дума. Но министър Караниколов трябва да каже, защото очевидно има власт над прокуратурата“, заяви още Румен Петков.

Относно 100-те дни от управлението на третия кабинет на Бойко Борисов той заяви, че липсва политика и адекватна законодателна програма. „Управлението не може да се справи. Властта има усещане за самодостатъчност, което е страшно. Един палячо шета по плажа – това не е политика. Това е състояние, което се нуждае от спешната намеса на здравния министър проф. Николай Петров”, така Петков коментира акциите на вицепремиера Валери Симеонов по заведенията на Черноморието. И определи поведението на Симеонов като нелепо. "Това е обидно за държавата. Това е работа на НАП, която въпреки резервите ми, действа доста ефективно", каза още Петков. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:22 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 0 rate down comment 0
крас
преди 6 години
СТАНА ВЪПРОС ЗА ФИЛИИ И ЗА ЕДНИ МАЗАЛА. На пазара на оръжие се е намесил нов ИГРАЧ. ЧЕТЕШ СТАТИЯТА: "Борисов дава ВПК на Пеевски, държавата губи около 1 млрд" И РАЗБИРАШ, ЧЕ ВЕЧЕ ПЕЕВСКИ МЪТИ ВОДАТА НА РАШКИТЕ В ИНДИЯ.Информация за волните изпълнения на новопръкналия се оръжейник стигнали до зам.-генералния директор на руската компания Рособоронекспорт Сергей Гореславски. Той пък докладвал на министъра на промишлеността и търговията на Русия Денис Мантуров. От руска страна била извършена проверка, която установила, че представителят на България, както се именувал сам Пеевски, се опитва да прокарва и оферти за стрелково оръжие автомати Калашников, ракети и муниции и да приема поръчки за ремонт на вертолети и руски самолети. Това вбесило руснаците, които се очаква да реагират по свой начин на опита да се влиза с взлом на тяхна територия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 0 rate down comment 0
Стоян Петров
преди 6 години
ци.ганска
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 0 rate down comment 0
Стоян Петров
преди 6 години
С какво мажат филията търговците на оръжие? С олио, червен пипер и сол( *** баница) или с черен хайвер?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 2
nobel
преди 6 години
Ако апелираме за всеобщ мир е редно най-напред да сложим точка на най-голямата военно индустрия в света. Защото дори да затворим всички останали без никакво изклъчение Американците са напълно в състояние да произведат и продатат достотъчно оръжие за 5 световни войни. Като за броя на световните войни не съм сигурен. Вероятно е повече.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 2
bertram
преди 6 години
схемата е *** в момента има пазар за всякакви гадни и рециклирани пушкала ..това благодарение на евроатлантическите ценности ... и предприятията като ВМЗ СОПОТ, които Боко щеше да затваря в един момент се оказаха много на далавера. Назначават се хора бачкат като луди и се кефят на 600-800 кинта хубави заплати... в същото време на входа и изхода на предприятието седят ДС търговците на оръжие , които дебело мажат филията от двете страни , а и покрая, а както знаете в този бизнес без комисион не може...даже се счита за обида...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 7
Novae1
преди 6 години
Дилемата е следната- или водим политика на мир или политика на война.Няма среден път. На оръжейната промишленост у нас следва да се слажи окончателна точка, ако действително апелираме за всеобщ Мир по земното Кълбо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още