IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Финландската верига за бързо хранене Hesburger планира да открие 50 нови заведения в България

Компанията смята да инвестира 35 млн. евро в страната за период от 10 години

20:45 | 31.08.17 г. 6
<p>
	<em>Снимка: Hesburger.com</em></p>

Снимка: Hesburger.com

Финландската верига за бързо хранене Hesburger планира да отвори около 50 нови ресторанта в България през следващите 10 години, съобщава финското издание ts.fi.

Компанията откри първия си обект в страната през 2016 г. - в Стара Загора. Няколко месеца по-късно заработи и първият й собствен обект – в Ловеч, като имотът беше закупен с посредничеството на консултантската компания Colliers.

През тази година веригата ще открие три нови заведения в България, допълва изданието. Вложението в тях около 3 млн. евро.

Според Иева Салмела, ръководител на отдел "Развитие и маркетинг" в Hesburger International Operations, българите приемат добре продуктите на Hesburger.

Предвид, че страната е член на Европейския съюз (ЕС), тя е интересен пазар за веригата, допълва Салмела, като казва, че за период от 10 години ще бъдат направени инвестиции в размер на 35 млн. евро.

Компанията произвежда собствена майонеза и сосове, които доставя и за заведенията си в България. В продуктовата й листа могат да бъдат намерени и нови видове кебап, както и напитки, съставени от кисело мляко (традиционният за България айран).

Веригата Hesburger има заведения в девет страни. Освен във Финландия и България тя присъства в Естония, Латвия, Литва, Русия, Германия, Украйна и Беларус.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 3 rate down comment 0
majnata
преди 6 години
Да , за пирожки ше е по малкото зло ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 8 rate down comment 6
Ivel
преди 6 години
Не ви щем тъпите кюфтенца с мармалад, пак ще е някъква скандинавска простотия. Поне бира гледайте да има в заведенията ви и да е с нормален градус не като тия помии по 2% дето ги пият по вашите краища. А и като гледам какви локации сте избрали за старт, едва ли резултатите ще са впечатляващи. Всяка една шкембеджийница или бира скара ще е с една конска задница пред вас.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 10 rate down comment 5
michaelis12
преди 6 години
що не отворат нешо народа да сглабя и прай Нокиа ве ние кебапчета мое прайм от 1300г. от как сме тука, че и от по-далеко у вековете ..... скаппаняци, да си прибират сандвичите и черта ние си иаме достатъчно сергии за кюфтета .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 14 rate down comment 5
kristian.yakov
преди 6 години
Къде по добре магазин за пирожки да отворят нали?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 16 rate down comment 9
majnata
преди 6 години
Поредният булшит ала Макдоналдс ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 0
jikev
преди 6 години
"...Няколко месеца по-късно заработи и първият й собствен обект в Ловеч, като имотът беше закупен с посредничеството на консултантската компания Colliers..."Не, не работи!Ремонти вървят още...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още