IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В. Милков: Българското здравеопазване сериозно изостава от европейското

Клиничните пътеки не работят, въпреки че са в основата на здравната реформа отпреди 15 – 20 години, коментира специалистът

21:53 | 31.08.17 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Pixabay.com</em></p>

Снимка: Pixabay.com

Българското здравеопазване сериозно изостава от европейското и световното, коментира в предаването „Светът е бизнес“ на Bloomberg TV Bulgaria нефрологът д-р Веселин Милков.

В доболничната помощ или т. нар. общопрактикуващи лекари има добри лекари и те работят много съвестно, въпреки че към тях има много критики. Има много бумащина, което за всички е прекалено ясно“, посочи той.

„Проблемът е, че те се затворят в кабинетите между девет и шест вечерта. След това оставят болните на няколко центъра за спешна помощ (говоря за София). Там те могат да отидат и да получат медицинска помощ след стандартното работно време. Това като идея е замислено добре, но като практика се реализира много зле", коментира той.

Д-р Милков каза още, че клиничните пътеки не работят, въпреки че са в основата на здравната реформа отпреди 15 – 20 години.

В Ирландия, както и в Южна Африка, когато пациент постъпи в болнично заведение, се лекува според правилата на медицината и не се интересуват точно колко пари ще получат за тази или за друга манипулация, защото техните финанси идват по друг начин, независимо дали са държавни или частни заведения, подчерта той.

Целия разговор с Веселин Милков можете да видите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 0
majnata
преди 6 години
Изостава в събирането на пари от баламите ! В Европа баламите са повече .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 1
крас
преди 6 години
"Клиничните пътеки не работят,", но затова пък ПОГРЕБАЛНИТЕ АГЕНЦИИ са във възход. Според ЦРУ сме ВОДЕЩИв класацията по смъртност НАЦИЯ.СКОРО БЪЛГАРИНА ЩЕ СЕ ВПИШЕ В КНИГАТА НА ИЗЧЕЗВАЩИТЕ ВИДОВЕ. Има с какво да се гордеят управляващи и ОПОЗИЦИЯ!ЗАСРАМИХА Пол Пот и Йенг Сари.Сравнени с нашите тези двамата са като ПЪРВОЛАЦИ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още