IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започва есенната сесия на Народното събрание

Правната комисия ще проведе обществено обсъждане по проекта на Закон за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

08:45 | 01.09.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Днес започва новият политически сезон в парламента. Депутатите ще проведат първото си заседание след лятната ваканция, като се очаква лидерите на парламентарните групи да произнесат традиционните си речи.

След това в проектопрограмата е записана една-единствена точка, а именно въпроси от опозицията към здравния министър Николай Петров за развитието и модернизацията на Спешната помощ. Народните представители от опозицията предлагат парламента да задължи министъра да представи стратегия за развитието на спешната помощ пред комисията по здравеопазване до края на тази година. 

Междувременно правната комисия ще проведе обществено обсъждане по проекта на Закон за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. В дебата ще вземат участие представители на институциите, неправителствените организации и научните среди. 

По информация на БНТ проектът предвижда единен независим антикорупционен орган да проверява декларациите за имоти и интереси и за несъвместимост на лицата, заемащи висши публични длъжности. При установено несъответствие в размер над 5 хил. лв. комисията ще изпраща материалите на НАП, а при над 20 хил. лв. ще образува проверка на цялото имуществено състояние на лицата. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
s3
преди 6 години
Успех и спорна сесия. Дано да е успешна и плодотворна както бяха и предните, за да вървим по пътя на прехода и реформите.Иначе, за имуществото, тези нива са смешно ниски, по-скоро би следвало да са някъде нагоре, примерно за 500хил.лв. да е за НАП, а за 1 млн.лв. да е за проверка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още