IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За предсрочно прекратяване на договор с мобилен оператор ще плащаме 3 месечни такси

Новите правила за роуминга са повишили ползването на услугата

13:47 | 01.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

При предсрочно прекратяване на договорите с мобилните оператори клиентите ще заплащат три месечни такси. Това съобщи днес във Варна председателят на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) Веселин Божков, който участва в приемна на комисията в крайморския град, предаде БТА.

Той уточни, че след дълги разговори и с приноса на Комисията на защита на потребителите са били убедени два от операторите "ако искаш да си прекратиш предсрочно договора, да заплатиш неустойка за три месеца, независимо колко остава от него". 

Божков каза, че вчера е имал разговори с представители и на третия оператор. Те също са заявили, че са предприели стъпки и до два месеца ще въведат това правило. Той допълни, че това означава, че всеки оператор ще се стреми да прави по-атрактивни оферти, с по-разнообразни и качествени услуги.

Той  каза още, че по отношение на операторите има още едни голям проблем и това е покритието. По думите му на територията на Варна ще бъдат изградени още 8 допълнителни станции на мобилни оператори, както и още четири в общините около областния център. По думите му това ще повиши качеството на услугата.

Председателят на КРС коментира, че по данни на българските мобилни оператори от 8 до 18 пъти се е повишило потреблението на дадената услуга в чужбина след влизането на новите правила за роуминг. Той каза, че по отношение на роуминга в комисията има около 140 жалби.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 0
Pyramid
преди 6 години
Въпросните оператори си имат имена, нали? Да ги чуем всички, моля.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още