IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сръбският Delta Holding възражда мол "Галерия" във Варна

Търговският център, който трябваше да стане болница, все пак ще функционира като мол под името Delta Planet

22:02 | 04.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Delta Holding</em></p>

Снимка: Delta Holding

Delta Real Estate, част от сръбския Delta Holding, е придобил дял в недовършения мол „Галерия“ във Варна, който се планираше да се превърне в частна болница от веригата City Clinic, става ясно от съобщение на холдинга.

"Delta Real Estate продължава стратегически да разширява бизнеса си. С голямо удоволствие обявявам откриването на друга строителна площадка в страна от ЕС, в България ", коментира Зорана Ждрале Бурлич, главен изпълнителен директор на компанията.

От съобщението става ясно, че проектът в крайна сметка ще функционира като мол под името Delta Planet. Оценката му е на стойност 120 млн. евро.

Търговският център ще бъде разработен в партньорство с AP investments – фирма, свързана с бизнесмените Ангел Ангелов и Петър Дудоленски.

Всеки момент ще започнат довършителните работи по обекта с площ 110 хил. кв.м. Откриването е планирано за май 2018 г. Строителните дейности ще се изпълняват от Planex.

Търговският център Delta Planet ще се разполага на три етажа над земята. Ще има и три подземни етажа за паркинг, 12 модерни зали за кино и около 160 търговски обекта.

Предвижда се на покрива да има зелена градина с изглед към Черно море и Варна.

Delta Holding и преди е осъществявала дейност в България – компанията е бивш собственик на веригата магазини „Пикадили“, които затвориха врати преди няколко месеца след неколкократна смяна на собствеността.

Тази година е изключително успешна за пазара на търговски центрове в България. Консултантската компания Forton изчислява инвестициите в сектора досега на над 400 млн. евро, като основни играчи на пазара са южноафрикански инвестиционни фондове. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още