IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството отпуска 100 млн. лв. за спешни ремонти на пътни отсечки

Акцентът ще е върху участъците с най-голям трафик

12:35 | 07.09.17 г. 1
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

100 млн. лева за неотложни ремонти на пътища отпусна правителството на редовно заседание днес, съобщи регионалният министър Николай Нанков пред журналисти в МС.

С парите ще се ремонтира Околовръстният път на София между Ботевградско шосе и АМ „Тракия“, т.нар. Източна част на Околовръстното шосе. По думите му участъкът е изключително лош и тежък.

Ще се ремонтира още изходът на София в посока Перник от Княжево, през Владая до пътния възел на АМ „Люлин“.

„Предвиждаме пълна рехабилитация на участъка, изграждане на светофарни уредби за реверсивно движение в пиковите часове“, информира министърът, цитиран от Dnes.bg.

Сутрин в посока София и вечер към Перник ще има по две ленти, така ще се организира движението още в петък и в неделя в най-натоворените часове.

Пари ще бъдат дадени и за рехабилитация на пътя Варна – Златни пясъци. Участъкът е в изключително тежко състояние, там има и активни свлачищни процеси, посочи той.

Средства ще бъдат дадени и за други пътни отсечки, приоритетно в Северна България, които имат неотложна нужда, докъдето позволява финансовият ресурс, информира Нанков.

Министърът съобщи, че подготовката започва още днес, а ремонтните дейности – от утре.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:16 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 12 rate down comment 1
ivanrog
преди 6 години
Под предлог за спешност, ще се дадат на правилните хора без обществена поръчка, не че при пътищата има много файда, но все пак. Дори и с тия пари, това ще е поредната година, в която поддръжката на пътищата не се изпълнява в цялост, т.е. пак ще има пътища, които ще стават спешни. Вземете и направете цялостна програма за следващите 5-10 години, която да е всеобхватна и да не остава път, който да не е в гаранция, ама тогава ще трябва да се работи и качествено, а няма да се печели от кражби.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още