Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Роботи вече се грижат за децата в японски детски градини

В Токио в списъка на чакащите за място в детско заведение са десетки хиляди семейства

0
 
0
 
6
bgMan до: 4i4o_Pay
преди 6 месеца
4i4o_Pay - Япония, и по-специално Токио, е известна с едни от най-високите цени за кв.м. Жилища по около 40 кв.м. струват 1 милион долара и нагоре. Представи си колко струва една детска градина от 100 кв.м. Опитай да сметнеш сега колко ще струват примерно 5 000 детски градини, които са необходими само в един град с население 15-25 милиона.
0
 
0
 
5
преди 6 месеца
Горките деца!
0
 
3
 
4
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Нещо не ми е ясно. Как така в една пазарна икономика хем "... В Япония има голям недостиг на места в детските градини. В Токио в списъка на чакащите са десетки хиляди семейства..." и "... броят на майките, които предпочитат да започнат работа, се увеличава...", хем "... Щатът на служителите в детските градини пък постоянно се съкращава заради недостиг на средства..."
Т.е. има голямо търсене, няма предлагане, а цената на услугата е ниска?!?
Може ли някой да обясни компетентно?
1
 
2
 
3
khao до: nobel
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
може и да си прав, щото като гледам колко си глyпав, явно някой глyпак те е гледал като малък :):) ... а кой ти е смазвал частите не ме интересува !
4
 
3
 
2
преди 6 месеца
И новини като тая трябва да ни докарат до телешки възторг , налЕ ?!

4
 
2
 
1
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Роботи се грижат за децата в детските градини и ... ги превръщат в роботи. Зер роботите нали също имат нужда от грижи. Трябва някой да им смазва частите, да им зарежда батериите, да ги поправя, когато се наложи. Когато роботите се научат да правят всичко това сами вече няма да имат нужда от хора.