IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Йенс Столтенберг: Светът е под най-голяма заплаха за последните 30 години

Генералният секретар на НАТО заяви, че никога през цялата му политическа кариера не е бил свидетел на подобно развитие на ситуацията

15:18 | 09.09.17 г. 16
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предупреди, че светът е в най-опасното си положение за последните 30 години.

Той посочи редица заплахи, които в момента изплуват едновременно – включващи Северна Корея, терористите и все по-настъпателна Русия, които правят света по-опасен, пише The Independent, цитирани от "Фокус".

"Нещата са все по-непредсказуеми и сложни, защото имаме толкова много предизвикателства едновременно. Имаме разпространяване на оръжия за масово поразяване в Северна Корея, имаме терористи, нестабилност, имаме все по-настъпателна Русия. Това е един по-опасен свят", заяви Столтенберг.

Генералният секретар посочи, че никога през цялата му 30-годишна политическа кариера не е бил свидетел на подобно развитие на ситуацията. 

"Светът е по-непредвидим, защото трябва да имаме предвид твърде много заплахи по едно и също време", подчертава Столтенберг.

Визитата на генералния секретар на НАТО е в навечерието на руското учение "Запад-2017", в което се очаква да участват над 13 хил. руски и беларуски войски.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 5 rate down comment 5
ABBA
преди 6 години
Кучетата са умни животни, но не до там. Лае на където не трябва. Ама хак да им е. Разбутаха Украйна, сега се чудят, как точно Украйна им е продала технологията за мощни двигатели за меджуконтинентални ракети и Ким-Пинг-Понг мое да бие едва ли не до Фашингтон. Ама то само с ядене не ставааааа, трябва и акъл (се казваше в една реклама)!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 7
Lucifer
преди 6 години
Тоя *** съвсем обезкуражи съюзниците си...само при мисълта в колко калпазански ръце е "спасението"-НАТО...да му се оплаче на човек...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 9
Тава е
преди 6 години
"Имаме разпространяване на оръжия за масово поразяване в Северна Корея, имаме терористи, нестабилност, имаме все по-настъпателна Русия. Това е един по-опасен свят", заяви Столтенберг." Типично изказване на к-ва за у-й!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 4
abdul
преди 6 години
Бачка йенс яко!Брои НАТО на руски по форумите и ламти за увеличение на заплатата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още