IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Румен Радев: Датата 9-и септември е повод единствено за помирение

9-и септември е повод да проявим мъдрост и да направим крачката към едно съзидателно помирение с миналото, написа президентът във Facebook

17:14 | 09.09.17 г. 38
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Продължавам да вярвам в това, което написах преди година по повод днешната дата:

"В обществото ни 9-и септември винаги е бил разделителна линия. Страните имат своите необорими мотиви. Хората, върху които тази дата е дала отражение, имат своята памет за нея. Това пише президентът Румен Радев в профила си във Facebook. Какво е 9-и септември – дата на революция или преврат? За мен е нито едно от двете. Тя е повод единствено за помирение. Повод да проявим мъдрост и най-сетне да направим крачката към едно съзидателно помирение с миналото", написа държавният глава и добваи, че го дължим на себе си. 

Поклон пред всички невинни жертви преди и след 9-и септември, пред всички загинали с мисъл за България, отбелязва още Румен Радев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:08 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 10 rate down comment 3
nobel
преди 6 години
.... такива лъжи и неистини! ... -----------------------------------------Е прекалено общ израз, който не означава нищо. Едно време комунистите се задоволяваха да си говарят общи приказки на ангро и го смятаха за достатъчно. Ти откъде си прихванал тая болест не ми е ясно, след като си момче младо но в коментарите ти от месеци присъстват само епитети и нито един факт.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 10 rate down comment 8
nobel
преди 6 години
Кое от написаното от мен не е вярно? Това, че сме били съюзник на Германия? Това, че след това сме били съюзник на руснаците, който продължи 45 години? Или това, че в мимента членуваме в Европейският съюз?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 9
khao
преди 6 години
ти си истински генетичен *** плюещ срещу родината и народа си! Как не те е срам да пишеш такива лъжи и неистини! Ти не познаваш нашата история, зада е коментираш
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 14 rate down comment 15
majnata
преди 6 години
А за хилядите избити преди "преврата" какво ше кажеш ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 16 rate down comment 14
bgMan
преди 6 години
Може и да има помирение, когато обаче едни престъпници признаят престъпленията си и след като се засрамят, престанат да празнуват преврата, който направиха на 9-ти септември и следващата човешка чистка. Какви хора са щом считат за празник един преврат и стотици хиляди убийства без съд и присъда?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още